Disney maakt al jaren geanimeerde films en deze ranken dan ook meestal in de topfilms aller tijden. Maar als we kijken naar de rankings van critici op Rotten Tomatoes, duiken er hier en daar ook een paar films op van andere filmmaatschappijen, zoals Warner Bros. Van 1937, helemaal tot een paar uit 2016: dit zijn de 20 beste animatiefilms EVER.

Heb jij ze al allemaal gezien? En kan jij de #1 raden? Wij zien genoeg reden voor een extra movie night met je BFF’s.

 

20. Chicken Run (2000)

Wanneer een haan in een kippenhok vliegt, zien de kippen hem als een kans om te ontsnappen.

films

 

19. The Incredibles (2004)

Een familie van undercover superhelden moeten de wereld redden van de bad guys.

films

 

18. How to Train Your Dragon (2010)

Een jonge viking die later op draken wilt jagen, raakt zelf bevriend met een draak en leert dat draken veel meer zijn dan hij dacht.

films

 

17. Only Yesterday (1991)

Een 27-jarige kantoor medewerkster reist naar de countryside, terwijl ze herinneringen ophaalt van haar kindertijd in Tokio.

films

 

16. Ratatouille (2007)

Een rat die kan koken wordt vrienden met een jonge, klunzige chef in een wereldberoemd restaurant.

films

 

15. Kubo and the Two Strings (2016)

Een jongetje genaamd Kubo moet een magisch harnas zien te vinden om een wraakzuchtige geest uit het verleden te verslaan.

films

 

14. Moana (2016)

How Far I’ll Go… Een verschrikkelijke vloek rust op het eiland door de god Maui. Het is aan Moana om Maui op te zoeken en alles recht te zetten.

Veel van deze films zijn te zien op Disney+, nu nog gratis te downloaden!

films

 

13. Shaun het Schaap de film (2015)

Wanneer Shaun besluit om een dagje vrij te nemen en wat lol te maken, beleeft hij iets meer avontuur dan de bedoeling was…

films

 

12. The LEGO Movie (2014)

Een simpele LEGO bouwvakker moet deelnemen aan een zoektocht om te voorkomen dat een kwaadaardige tiran het LEGO-universum vernietigt.

films

 

11. WALL-E (2008)

In de verre toekomst begint een kleine afvalverzamelrobot (die zó cute is) onbedoeld aan een ruimtevaart die uiteindelijk het lot van de mensheid zal bepalen.

Check hier een lijst met alle Pixar films voor de ultieme movie marathon.

films

 

10. Toy Story (1995)

Ah, een classic! Een cowboy speelgoedpop voelt zich bedreigt én jaloers, wanneer een nieuw spacefiguur opduikt.

films

 

9. Finding Dory (2016)

Het vervolg van Finding Nemo! De vriendelijke, maar vooral vergeetachtige vis Dory begint aan een zoektocht naar haar ouders waarin onderweg iedereen iets leert over de echte betekenis van familie.

films

 

8. Pinocchio (1940)

Een oude, maar een gouden! Een levende pop moet met de hulp van een krekel zichzelf waardig bewijzen om een echte jongen te worden.

films

 

7. Finding Nemo (2003)

Jawel, ook Finding Nemo staat natuurlijk in dit rijtje! Nadat zijn zoon gevangen is genomen, moet Marlin de clownvis de reis aangaan om hem naar huis te brengen.

films

 

6. Up (2009)

De 87-jarige Carl reist naar Paradise Falls door duizenden ballonnen aan zijn huis vast te maken. Daarbij neemt hij alleen per ongelijk een jonge scouting jongen mee.

Als je iemand kent die nooit huilt bij films, laat ‘m dan even de eerste paar minuten van deze film kijken. Succes guaranteed.

films

 

5. Toy Story 2 (1999)

Nog een Toy Story film! Wanneer Woody wordt gestolen door een speelgoed-verzamelaar, moeten Buzz en zijn vrienden hem zien te redden.

films

 

4. Toy  Story 3 (2010)

En nóg een Toy Story! Waar er maar vier jaar tussen deel 1 en 2 zat, kwam deel drie pas 11 jaar na deel twee uit. Het speelgoed belandt per ongelijk bij een kinderdagopvang en het is aan Woody de taak om het andere speelgoed ervan te overtuigen dat ze niet in de steek zijn gelaten en dat ze naar huis moeten keren.

Het vierde deel van Toy Story is dit jaar uitgekomen. Aangezien deel 1, 2 én 3 in dit rijtje staan, zal je ons vast wel geloven als we zeggen dat deel 4 ook weer steengoed is.

films

 

3. Zootopia (2016)

In een wereld van dieren moeten een jong politiekonijn en een sluwe vos samenwerken om een mysterie op te lossen.

films

 

2. Sneeuwwitje (1937)

De aller-aller-allereerste Disney film! Weggejaagd door haar boze stiefmoeder, wordt een prinses in een bos door zeven dwergen gered, die haar opnemen in hun huis.

films

 

1. Inside Out (2015)

De #1! Nadat de jonge Riley moet verhuizen naar San Francisco, zijn haar emoties – Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet – in conflict over hoe ze het beste kunnen settelen in de nieuwe omgeving.

films

 

LEES OOK:

 

Bron: Business Insider

Beeld: Disney Pixar