kerstmarkt

Dit zijn de 5 leukste kerstmarkten in Europa

De kerst staat alweer bijna voor de deur, dus dat betekent sneeuw, kerstverlichting, kerstbomen en natuurlijk de kerstmark! Ondanks dat er genoeg leuke kerstmarkten te vinden zijn in Nederland, kan een tripje naar het buitenland natuurlijk ook geen kwaad. Daarom heeft team CG! voor jou de leukste kerstmarkten van Europa op een rijtje gezet!

Kerstmarkt in Tallinn – Estland

Elk jaar word in de hoofdstad van Estland, Tallinn, op het Raeokoja plats een kerstmarkt gehouden. Met alle kerstverlichting, kerstversiering, lekker eten, sneeuw bedekte kraampjes en het plein is het net of je in een sprookjesachtig winter wonderland rondloopt. In het midden van de markt staat een enorm versierde kerstboom. Een tripje naar deze stad is het dan ook zeker waard! Deze kerstmarkt word gehouden van 15 november 2019 tot 7 januari 2020.

Kerstmarkt in Londen – Engeland

Altijd al een tripje naar Londen willen maken? Doe dat dan tijdens de kerstperiode! Je vindt hier namelijk de meest sprookjesachtige kerstmarkt EVER. Als je de echte full experience wil beleven, moet je naar de kerstmarkt in Hyde Park gaan. Dit park wordt rond de kerst letterlijk omgetoverd in een kerstparadijs. Er is van alles te doen, van lekker eten en shoppen tot attracties en schaatsen. Het is echt de moeite waard om hier eens heen te gaan. Ook leuk: ga samen met je moeder één of twee dagen met de trein, dat vindt zij vast ook leuk!

Kerstmarkt München – Duitsland

Duitsland staat natuurlijk bekend om zijn mega grote en gezellige kerstmarkten. De kerstmarkt van München is ideaal, het ligt dicht bij de grens en is enorm groot en gezellig. In het centrum staan honderden kraampjes met allemaal lekker eten, drinken en kerstdecoraties. Dé perfecte plek om te troosten met een glaasje glühwein (tenzij je onder de 18 bent natuurlijk, dan een een lekkere warme chocolademelk). Nog een pluspunt, speciaal voor de kerstmarkten rijden er van uit Nederland bussen naar de markt!

Kerstmarkt Kopenhagen – Denemarken

De kerstmarkt in de Tivoli Gardens in Kopenhagen lijkt net of het uit een sprookje komt. Tijdens de kerst word het omgetoverd tot een echt winter paradijs. Plus, een reis naar Kopenhagen kun je tegenwoordig al vinden voor weinig geld! Het is het zeker waard om hier eens heen te gaan, je kijkt je ogen uit.

Kerstmarkt Amsterdam – Nederland

Heb je nou niet genoeg geld om tijd om naar het buitenland te gaan, dan is Het Amsterdamse Winterparadijs echt een aanrader! Het is dan misschien niet echt een kerstmarkt, maar het heeft veel te bieden als je toch een dagje iets wilt gaan doen. Je kunt hier schaatsen, curling spelen, naar de aprés-ski gaan, in het reuzenrad en nog veeel meer! Vanaf 21 december kun je dit winterevent bezoeken.

Welke kerstmarkt wil jij het liefste bezoeken?

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen