Dit zijn de leukste boeken die perfect zijn om nu te lezen

Nu we allemaal thuis zitten is het misschien een goed idee om je Netflix, Videoland en Disney+ eens aan de kant te schuiven, en te gaan voor een ouderwets boek. Heb je geen idee waar je moet beginnen in de zee van boeken? CG! zet de leukste voor je op een rijtje.

Gewoon online te bestellen bij AKO, dus je hoeft te deur niet uit! 

1. De Belofte van Pisa

Als je de afgelopen tijd veel op Videoland hebt doorgebracht, komt deze titel je vast bekend voor. De Belofte van Pisa staat namelijk ook al als film op Videoland. Het verhaal is daarentegen gebaseerd op het boek van Mano Bouzamour.

In het boek wordt de Marokkaanse jongen Samir aangenomen op het lyceum. Zijn broer zit in de criminaliteit, maar hij wilt hier niks mee te maken hebben en is vastberaden om zijn vwo-diploma te halen. Samir wordt steeds beter in school en wordt zelfs verliefd op een Nederlands meisje, maar zijn broer en ouders zijn hier iets minder fan van.

De Belofte van Pisa €15,00 – AKO

2. Knap voor een dik meisje

Body positivity is een veel besproken onderwerp de afgelopen tijd. Ook merken staan er steeds meer voor open; zo liep laatst plussize model Jill mee op de runway van Chanel!

In het boek Knap voor een dik meisje schrijft Tatjana Almuli over hoe het is om altijd met je gewicht te struggelen. Mensen vertelde haar al haar hele leven dat ze te dik was en dat ze moest afvallen, maar in dit boek neemt ze zelf de regie in handen. Een echt girlpower boek dus!

Knap voor een dik meisje

Knap voor een dik meisje €17,50 – AKO

3. Scoop!

Hou je van een beetje drama? Dan is Scoop! van Iris Houx een echte must voor in je boekenkast. Esmee verhuist naar een grote stad waar ze een baan krijgt als redactieassistente. Maar tegen haar vrienden en partner liegt ze dat ze redactiechef is. Deze leugen kan ze best een tijdje volhouden, maar zó lang? Dat kan alleen maar mislukken!

scoop!

Scoop! €21,99 – AKO

4. Babe, you got this!

Ben jij niet echt fan boeken met verzonnen verhalen maar wil je echt iets nieuws leren? Dan moet je zeker Babe, you got this lezen. In dit boek komen twintig succesvolle vrouwen aan het woord en geven ze advies over hoe ze zover zijn gekomen. Het boek zit vol tips die je kunt gebruiken om je dromen te verwezenlijken.

Het is een boek die ook helemaal aansluit bij ons laatste Boss Babe issue (nu nog in de winkels!).

Babe you got this

Babe you got this €20,99 – AKO

5. To All The Boys…

Je hebt de twee films uit de To All The Boys-reeks ongetwijfeld al op Netflix gezien. Maar hoe leuk is het om de boeken nu ook te lezen? In deze bundel zit ook gelijk het derde deel, waar nog geen film van uit is. Zo ben jij alvast voorbereid op wat deel drie ons gaat brengen!

Check ook gelijk hoe je Lara Jean’s cute outfits namaakt! 

To All The Boys I’ve Loved Before paperback collection €34,95 – AKO

6. Vals

Schrijfster Mel Wallis de Vries is een bekende boekenschrijfster die al een aantal populaire boeken heeft geschreven. Vals is er ook zo een, en ook hiervan is een verfilming gemaakt. Het boek gaat over vier meiden die op vakantie gaan in een boshutje in de Ardennen. Door slecht weer, sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, ze hebben geen bereik en het dichtstbijzijnde huis is veel te ver weg. De meiden doen er eerst lacherig over, totdat er één voor één iemand verdwijnt…

Heb je liever interactieve boeken waarmee je elke dag iets kunt doen? Check dan deze!

Vals

Vals €14,99 – AKO

7. Instaproof

Altijd al een booming Instagram willen hebben? Na het lezen van Instaproof weet zeker dat je volgers omhoog zullen schieten. In dit boek worden alle brandende vragen beantwoordt op het gebied van volgers, foto’s en samenwerkingen. Alle tijd dus om aan je Insta fame te werken!

Wist je ook dat je met deze app precies kunt zien wie jou niet terugvolgt op Insta?

Instaproof €17,50 – AKO

8. Boy7

Boy7 gaat over een jongen die midden in een leeg veld wakker wordt maar geen idee heeft hoe hij hier is gekomen en hoe hij überhaupt heet. Het enige wat hij vindt is een rugzak met hierin een mobiel. Als hij het voicemail bericht hierop beluistert schrikt hij zich dood: het is zijn eigen stem die zegt “wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie”. Een superspannend fictie verhaal die je 100% moet lezen!

Hier vind je nog meer leuke boeken voor op je verlanglijstje.

Boy7

Boy7 €12,50 – AKO

Boekenbal

Benieuwd welke boeken bekende schrijvers nu aan het lezen zijn en voor welk boek je ze ‘s nachts wakker mag maken? AKO was op het jaarlijkse boekenbal en stelde deze vragen!

Toch liever naar podcasts luisteren? Check hier de beste.

LEES OOK:

Beeld: Knap voor een dik meisje & De belofte van Pisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen