vegan

Dit zijn de winnaars van de Vegan Awards 2019

Afgelopen zaterdag zijn de Vegan Awards 2019 uitgereikt! Van beste vegan boek, tot beste vegan product en vegan winkel; dit waren de winnaars.

Vegan Awards

Voorafgaand aan de awards kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete vegan initiatieven. Uiteindelijk zijn er in totaal meer dan 13.000 stemmen uitgebracht! ‘We zitten volgend jaar echt met een enorm luxe probleem, de opties nemen razendsnel toe.’ vertelt Debby van Velzen, communicatiemedewerker bij de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme). ‘Het veganisme groeit steeds harder dankzij initiatieven zoals onze VeganChallenge, social media, documentaires en de inzet van deze fantastische vegan pioniers.’ 

De Vegan Awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de NVV. Met de awards wil de vereniging vegan ondernemers in het zonnetje zetten en meer bekendheid geven aan het veganisme en veganistische alternatieven. Het veganisme wordt steeds populairder in Nederlands. Op het moment zijn er ongeveer 13.000 veganisten in Nederland.

Winnaars

In totaal waren er 42 genonimeerden voor de awards, waaronder zes per categorie.

 

Beste vegan (kook)boek

De prijs voor het beste vegan kookboek ging naar Vegan Comfortfood van Lisa Stel! Lisa ken je misschien van haar website ‘Lisa goes vegan’ en dit is alweer haar tweede kookboek. Met haar nieuwe kookboek bewijst ze dat plantaardig eten veel meer is dan alleen sla en wortels. Van heerlijke pita’s met oesterzwam­shoarma en vegan eiersalade tot pasta stroganoff. Alle recepten zijn makkelijk, verleidelijk en een feestje om te bereiden.

Misschien een leuk cadeautje voor Sint of kerst?

vegan

 

Beste vegan product

Dat magnum met vegan ijsjes op de markt is gekomen, wisten we natuurlijk allang. Het verbaast ons dan ook niets dat Magnum deze prijs heeft gewonnen met de smaak Vegan Almond!

vegan

 

Beste vegan eetgelegenheid

Deer Mama, Vegan Mylk & Burger Bar is een 100% vegan restaurant in het centrum van Amsterdam. Met sappige burgers, tot heerlijke romige ‘mylkshakes’, is Deer Mama dé perfecte plek voor vegans (maar ook zeker voor niet-vegans!). Bovendien is het restaurant (en de food) super Instagrammable (roze & blauwe pastelkleuren, neon licht…#instaproof).

Meer vegan hotspots check je hier!

vegan

 

Beste vegan blog, vlog of social

Deze prijs ging naar website ‘Huh is this vegan?’, waar je in één oogopslag kunt zien welke producten precies vegan zijn. Hoe handig is dat?! Je kunt op verschillende producten filteren (zoals snoep, beleg, dressing & sauzen), maar ook op specifieke supermarkten. Je kunt zelfs zien welk Sinterklaas snoepgoed vegan is of welke Kerst treats!

 

Beste vegan (web)winkel

Bij Shop Like You Give a Damn kun je vegan én fair shoppen. Vegan mode betekent simpelweg kleding, schoenen, tassen en andere accessoires waar geen dieren aan te pas zijn gekomen. In de fashion items zijn geen dierlijke materialen verwerkt en tijdens het gehele productieproces zijn er geen dierlijke hulpstoffen gebruikt. Bovendien vind je er superleuke items van mooie merken!

vegan

 

Beste vegan onderneming

De prijs voor beste vegan onderneming ging naar Lobke Faasen, een plantaardige diëtist. Ze helpt anderen naar een bewust, plant powered en ecopositief leven. Bovendien vind je op haar site een boel informatie en tips over een gezond en duurzaam voedingspatroon. Nice!

Meer tips voor beginnende vegans lees je hier.

 

Beste vegan nieuwkomer

En als laatste ging de B.A.E. make-uplijn van HEMA er vandoor met de prijs voor beste vegan nieuwkomer. Hun make-up is 100% vegan en bovendien betaalbaar!

vegan

 

LEES OOK:

 

Beeld: Vegan Awards (NVV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen