fruit spies bbq

DIY: Je eigen BBQ Party

Ga de checklist af voor een geslaagd BBQ-feestje.

Ain’t no party without your besties

Allereerst is het belangrijk om je vrienden uit te nodigen. Dit kan natuurlijk gemakkelijk via een appje, maar je kunt ook leuke kaartjes versturen. Knip bijvoorbeeld een mes, vork en lepel uit een A4’tje. Plak deze tussen een servetje op een stuk karton en schrijf op het bestek de datum, locatie en tijd. Rijg kleine, geknipte driehoekjes aan een draadje om een slinger te maken en tadaa.

diy bbq uitnodiging

 

Ice Ice baby

Maak zelf je ijsblokjes. Kook als eerste het water. Dit zorgt ervoor dat je ijsblokjes mooi doorzichtig zijn. Vul een ijsblokjeshouder met fruit, kruiden of bloemetjes en giet het afgekoelde gekookte water erbij. Hup, in de vriezer en meer hoef je niet te doen. Easy does it.

diy ijsblokjes

 

No dinner without deserts

Als je dan toch bezig bent met je ijsklontjes, maak dan ook gelijk ijsjes voor het toetje. Precies op dezelfde manier maar dan in een ijsjeshouder. Gooi er een scheutje limonade bij voor extra flavor.

DIY water ijsje

 

Limonade Jars

Bewaar alle glazen potjes. Je oma of buurvrouw heeft er vast ook nog wel een paar voor je.
Decoreer deze met verf of glitters en vul ze met limonade of infused fruit water. Extra tip: zorg dat je ook de namen van je gasten erop schrijft (of op een kaartje dat je met een touwtje om de jars bindt. Zo behoudt iedereen zijn eigen glas.)

diy mason jar

 

Pineapple deco

Decoreer de tafel met ananassen. Hol ze uit om als vaas te gebruiken voor een bos bloemen of verf ze in pastel tinten.

pineapple deco

 

Light it up

Haal je kerstverlichting van zolder en maak een lantarenslinger met wegwerpbekertjes. Hoe? Gaatje in de onderkant, lampje erin en herhaal dit tot de slinger af is.

diy lantaarn slinger

 

Name it

Maak persoonlijke fruitspiesjes met letter-uitstekers. Hoe cute!

diy naam fruitspiesjes

 

Watermelon Bowl

Ja, ja, nog meer fruit. Hol een watermeloen uit en gebruik deze als schaal voor fruit of andere lekkernijen. Als je een beetje creatief bent, probeer dan deze cactus er uit te snijden. Challenge!

diy watermeloen schaal

 

Dip it

Gebruik uitgeholde paprika’s voor de sausjes. Zorgt voor minder afwas!

paprika schaaltjes dipsaus

 

BBQ & Party

Natuurlijk moet dat ding ook nog aan. Voor het gemak kun je een aantal wegwerp-BBQ’s kopen. Zo kan iedereen zelf aan de slag. Deze zijn ongeveer 2,50 en verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de Action of een supermarkt. Als je toch een normale BBQ hebt, moet je een keuze maken tussen briketten of houtskool. Houtskool wordt warmer, briketten branden langer. Veder maakt het niet uit. Maak een laagje kolen, leg er bruine aanmaakblokjes op en steek deze aan. Leg met een tang wat kolen op en rondom de aanmaakblokjes, maar zorg dat er wel lucht bij kan komen. Wacht 20 minuten. De kolen moeten dan wit zijn. Leg er een nieuw laagje kolen op en het is time to BBQ and party!

 

Ps: We hebben heel veel fruittips gegeven en dat is natuurlijk helemaal healthy life. Maar koop ook wat vlees, dat is wel zo lekker op de BBQ. Enjoy!

 

LEES OOK: ANNANAS VAN DE BBQ!

 

Fotografie: Pinterest

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen