Superleuk hoor, al die cookie dough bars overal. Maar wat als je in je pyjama op de bank zit, en NU een cookie dough craving op voelt komen? Meghan Rienks & CG! to the rescue!

In onderstaande video legt Megs stap voor stap uit hoe jij het lekkerste koekjesdeeg zelf in elkaar flanst. Gewoon in je eigen keukentje! Je hebt niet eens per se een oven nodig. Enne, salmonella houd je er ook niet aan over. Bij het maken van het deeg komen namelijk helemaal geen eieren kijken. Scheelt weer ;-).

De basics

Omdat de variaties op cookie dough eindeloos zijn, maakten wij een kort, maar o zo handig stappenlijstje voor een universele basis:

  • 180g bruine suiker
  • 50g suiker
  • 240g boter op kamertemperatuur
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel zout
  • 260 gram bloem
  • Minimaal 2 theelepels melk (totdat het deeg de door jou gewenste dikte heeft)
  • Toppings naar keuze

En zo maak je – in een notendop – van al deze ingrediënten een delish bakje koekjesdeeg:

  • Meng de boter en de twee soorten suiker
  • Voeg de vanille en het zout hieraan toe
  • Zeef nu de bloem er doorheen
  • Voeg nu ook de melk toe aan je mixture
  • Go wild met toppings naar keuze

Easy, toch?

In Meghan’s video worden alle stappen uitgebreid uitgelegd. Ze geeft ook nog eens een hi-ha-hilarische demonstratie van het bakavontuur, én laat meteen vier yummy variaties op het standaard koekjesdeeg zien. Brownie batter met sprinkles, anyone?

Dus haal je bakspullen en kookschort maar vast tevoorschijn en get cookin’, good lookin’!

Lees ook: Dit wilde je altijd al over piemels weten