DIY: Het universum in een potje

Iedereen kent het gezegde “reach for the stars” wel. Maak het waar met deze DIY, en vang de sterren in een home-made universum in een potje!

Wat heb je nodig?

  1. Een pot
  2. Watjes (geen schijfjes, maar zo’n wolk!)
  3. Losse zilveren glitter
  4. Acryl verf (denk aan de kleuren paars, blauw, roze… enzovoort! Neem het plaatje als voorbeeld 😉

Reach for the stars

Wat moet je doen?

  1. Scheur stukjes van de katoenen watjes-wolk af en stop ze onderin de pot. Vul je pot niet helemaal – afhankelijk van hoeveel kleuren verf je hebt, zo veel delen katoen moet je hebben.
  2. Strooi hierna wat glitters over de wolk van katoen (laat jezelf vooral gaan met deze stap! Je kunt nooit te veel glitters hebben).
  3. Mix een beetje verf met water. Er moet veel meer water dan verf zijn, dus zorg ervoor dat het geen goo wordt, maar een vloeibaar, gekleurd mengsel!
  4. Giet het mengsel over het laagje katoen en glitters. Let er wel op dat je niet alles in een keer over de watjes gooit, maar geleidelijk een beetje van het mengsel er overheen giet totdat de watjes niets van het mengsel meer opnemen en ze de kleur van de verf hebben aangenomen.

Herhaal deze paar stappen per kleur verf die je hebt en prik een paar keer een vork door de laagjes met watten heen, zodat het zich een klein beetje mengt. Doe hierna het deksel terug op de pot, en klaar is kees! Je hebt je eigen universum.

Lees ook: How to: Planeten spotten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen