scrunchie

DIY: Zo maak je je eigen scrunchie

Scrunchies zijn onze favo haar-accessoire. Ze staan superleuk, geven geen vervelende ‘knik’ in je haar én zijn dus ook heel makkelijk om zelf te maken! Heb je zin in een leuk DIY projectje? Check dan hieronder hoe je je eigen scrunchies kan maken.

DIY: Scrunchie

Het maken van een scrunchie is makkelijker dan je denkt en grote kans dat je zelfs alle benodigdheden al in huis hebt!

Wat je nodig hebt:

 • Een stuk stof van (ongeveer) 10 x 45 cm – Je kan ook makkelijk een oud shirt hiervoor gebruiken!
 • Schaar
 • Spelden
 • Veiligheidsspeld
 • Naaimachine (je kan ook met de hand naaien)
 • Stuk elastiek van (ongeveer) 15 cm

Dit is wat je moet doen:

 1. Fist things first: pak je stof erbij en knip het in de gewenste maat. Houd de breedte het liefste rond de 10 cm, de lengte kun je 45 cm of langer maken. Hoe groter de lengte, hoe meer ‘scrunch’ je scrunchie krijgt.
 2. Vouw de stof in breedte dicht met de mooie kant naar binnen. Speld vervolgens de stof vast. Nu kun je met een naaimachine (of met de hand, maar dit duurt wel iets langer) de twee zijdes aan elkaar naaien. Let op: houd de bovenkant en onderkant nog open, want hier moet je het elastiek nog doorheen halen.
 3. Nu kun je stof weer binnenstebuiten flippen (met de mooie kant naar buiten).
 4. Vervolgens ga je het elastiek knippen. Wij gingen voor 15 cm, maar doe vooral wat jijzelf fijn vindt in je haar. Zorg er wel voor dat het elastiek minder lang is dan de stof van je scrunchie.
 5. Nu kun je een veiligheidsspeld aan één van de zijdes van het elastiek maken, dit maakt het makkelijker om ‘m door het stuk stof heen te krijgen.
 6. Als je elastiek door de stof zit, kun je de twee eindes van het elastiek aan elkaar knopen.
 7. En dan als laatste stap: Naai de twee uiteindes van de stof aan elkaar met de hand. Let op: Naai dit niet vast aan het elastiek.
 8. TADAA! Je hebt je eigen scrunchie gemaakt!

Liever op beeld zien hoe dit eruit ziet? Check hieronder de TikTok van onze fashion- en beautyredacteur Simone waarin in ze laat zien hoe het moet:

Volg jij ons al op TikTok?

@cosmogirlnlFashion- en beautyredacteur Simone laat zien hoe je je eigen scrunchie maakt! 😍@siemsbysiems ##DIY ##scrunchie ##fyp ##foryoupage ##foryou♬ origineel geluid – cosmogirlnl

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Siemsbysiems en knipmode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen