doof

Doof zijn tijdens het appen? Dit is de reden waarom!

Je kent ‘t wel, je bent met je bestie aan het chillen en je moet nog snel even op iemand antwoorden op WhatsApp. Je bent aan het typen en voor je het weet heb je de stem van je BFF uitgeschakeld en hoor je ook de muziek niet meer die op de achtergrond aan staat. Hoe kan het dat je gewoon doof wordt tijdens het appen?

 

Geluid uitschakelen

Tijdens het appen kun je jezelf er nog wel eens op betrappen dat je even de wereld om je heen vergeten bent en niks meer hoort. De stemmen van je favo Riverdale personages hoor je niet meer, ook niet het verkeer buiten of je moeder die je van beneden roept. Geluiden dringen niet meer tot je door, omdat je bezig bent met dat ene berichtje versturen. Hoe zit dat?

 

Onderzoek

Uit een onderzoek, dat uitgevoerd is door University College in Londen, blijkt dat je tijdens het WhatsAppen daadwerkelijk tijdelijk ‘doof’ bent. Normaal gesproken sturen je oren namelijk automatisch geluiden door naar je hersenen. Tijdens het appen gaat zacht geluid naar je hersenen, zonder dat je het eigenlijk écht gehoord hebt. Je bent volledig gefocust op het bericht, waardoor je gehoor tijdelijk wordt uitgeschakeld. Dit is dus waarom je niks meer hoort terwijl je dat appje stuurt een je crush of bestie.

Dus leg die telefoon weg voor wat extra quality time met je BFF. Stel haar bijvoorbeeld een deze 30 vragen.

 

Lees ook: Dit is de reden waarom je extra moe bent tijdens de menstruatie.

 

LEES OOK:

 

Beeld: Unsplash

Bron: Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen