Three is a magic number. Deze receptjes hebben maar drie ingrediënten, zijn makkelijk te bereiden en zijn ook nog eens enorm lekker! Wat wil je nog meer?

Zandkoekjes

Dit heb je nodig:

  • 225 gram boter (kamertemperatuur)
  • 60 gram poedersuiker
  • 260 gram bloem

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de boter en de poedersuiker tot een zacht mengsel.
  3. Voeg nu ook de meel toe en mix het met de boter en de suiker tot een zacht deeg (no worries als het gaat kruimelen; dat is op het begin altijd. Blijft het kruimelig, dan kan je één theelepel water toevoegen).
  4. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot net iets minder dan één centimeter dik.
  5. Snijdt het deeg in zoveel mogelijk rondjes en leg het op een bakplaat met bakpapier eronder.
  6. Bak de koekjes voor 20 tot 25 minuten totdat ze licht goudbruin zijn.
  7. Tada! Delicious cookies gemaakt met maar drie ingrediënten (niet allemaal in één keer opeten ;).

 

Pesto

Dit heb je nodig:

  • 25 gram basilicum
  • 2 tot 4 lepels olijfolie (wat jij het lekkerst vindt)
  • 1 teen knoflook

En, dit hoeft niet, maar het is wel lekker en iedereen heeft het vast in huis:

  • Zout en peper

Zo maak je het:

  1. Schil het teentje knoflook.
  2. Stop alle drie de ingrediënten in een blender, vijzel, keukenmachine… zolang het maar een (soort van) glad, groen mengsel wordt.
  3. Enjoy. Genoeg pesto voor al je pesto needs!

 

Nutella Brownies

Dit heb je nodig:

  •  2 grote eieren
  • 300 gram Nutella (of natuurlijk een goedkopere hazelnootpasta)
  • 65 gram bloem

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een metalen ovenschaal (het liefst 30 x 23 x 5 cm) in met boter.
  3. Simpel gezegd: gooi alles lekker in een grote kom (letterlijk, figuurlijk – hoe je het ook wilt opvatten) en meng de ingrediënten door elkaar tot een glad mengsel.
  4. Giet het mengsel in de ovenschaal en bak de brownies 15 minuten. Let er op dat je ze niet te lang in de oven doet, want anders drogen ze uit!
  5. Laat de brownies afkoelen en snijdt ze daarna in blokjes (of driehoekjes, of sterretjes… it’s up to you ;). Serveer ze met ijs of smeer er een beetje pindakaas over, et voilà.

Tip: als je wilt weten of je brownies echt gaar zijn, prik dan met een tandenstoker in het midden van de brownies. Als de tandenstoker er schoon uit komt, zijn ze klaar!

Lees ook: Gratis Remington PRO-Sleek and Curl t.w.v. €49,95 bij CG!