Starbucks

Easy at home Starbucks drinks

Het is vandaag World Coffee Day, which means; time for coffee! We looove Starbucks, maar de heerlijke drankjes kunnen nog wel eens in prijs oplopen. Daarom hebben wij een aantal recepten van je favo Starbucks drankjes op een rij gezet, die je gewoon (goedkoop) thuis kan namaken! Zo kan jij toch nog genieten van je all-time favourite drankje, zonder dat je er de deur voor uit hoeft óf veel geld aan kwijt bent!

Pumpkin Spice Latte

Starbucks

Dit is toch echt wel ons favorietje van de herfst en een must op je fall bucketlist om te drinken! Maar hoe makkelijk zou het zijn als je niet elke keer in de rij hoeft te wachten tot je je Pumpkin Spice Latte eindelijk kan drinken. Dus speciaal voor jullie, hierbij het recept voor je eigen home made PSL.

Wat heb je nodig?

 • 200 ml melk
 • 1 espresso
 • 1 el pompoenpuree
 • 0,5 tl pumpkin spice mix
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl suiker (of meer als je van zoet houdt)

How to make:

 1. Jammer genoeg wordt er geen kant-en-klare pompoenpuree verkocht in Nederland. Dus om zelf pompoenpuree te maken, moet je een pompoen (of stukjes pompoen) ongeveer 30 minuten in de oven laten roosteren op 200 graden. Prak dan het vruchtvlees en bewaar het in de koelkast. Ja, het is even wat werk, maar denk even aan al die Pumpkin Spice Latte’s die je kan maken 😍
 2. Verwarm de melk met de pompoenpuree, de suiker en de pumpkin spice mix (gewoon verkrijgbaar in de supermarkt) in een pan. Laat het koken en roer het door elkaar.
 3. Haal de pan van het vuur en doe de espresso en de vanille extract er bij.
 4. Vul je mok en doe er wat slagroom op (als je dat wilt). En tadaa, nu kun jij eerlijk genieten van je favo herfst drankje.

Java Chip Frappuccino

Starbucks

Ben je nou echt een chocoladeliefhebber, dan is dit home made Starbucks drankje echt iets voor jou. De Java Chip Frappuccino is een heerlijke ijskoffie met chocolade smaak. Thank us later voor dit recept.

Wat heb je nodig?

 • 2 el chocoladesaus (zorg wel dat je er een gebruikt die niet hard word)
 • 2 el chocolate chips (bijvoorbeeld van Dr.Oetker)
 • 2 koppen koffie of 1 kop koffie en 1 kop melk als je niet zo van de smaak van koffie houd (zorg wel dat je koffie koud is)
 • IJsblokjes

How to make:

 1. Vul je blender tot de helft met ijsblokjes en blend dit fijn.
 2. Voeg daar de chocoladesaus, de chocolate chips en de koffie (en melk) aan toe.
 3. Zet de blender weer aan en laat het blenden tot alles gemixt is en het een dikke ijsachtige substantie heeft.
 4. Schenk het in je glas, voeg er als topping nog slagroom en chocolate chips er aan toe en geniet <3

Maak je koffiemomentje compleet met deze herfstfilms! 

Iced Hazelnut Macchiato

Starbucks

Nog zo’n herfst favorietje. De Hazelnut Macchiato is perfect voor wanneer je toe bent aan een zoete ijskoffie. De hazelnoot smaakt zorgt voor een echte herfst sfeer aan je drankje. Plus, het is super makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig?

 • 1 grote kop koffie
 • Halve kop melk (of meer, als je dat lekkerder vind)
 • 1tl hazelnoot siroop
 • Eventueel wat suiker

How to make:

Het is echt easy-peasy-lemon-squeezy! Het is eigenlijk gewoon alleen de hazelnoot stroop toevoegen aan je koude kop koffie en melk. Mocht je het iets zoeter willen, kan je er altijd wat suiker bij doen of een lekkere berg aan slagroom bovenop spuiten.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @starbucks

Bronnen: Uit Pauliene’s Keuken en Smulweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen