Fotoopcanvas

Een canvas foto hang je zó op

Met behulp van een canvas foto kun je gemakkelijk meer sfeer brengen in je huis en slaapkamer. Zo zou je bijvoorbeeld een foto van je loved ones kunnen gebruiken, wat direct zal zorgen voor een persoonlijke touch in het interieur. Een foto op canvas van je favoriete artiest, stad of citaat zal hier natuurlijk ook voor zorgen. Het ophangen van een canvas foto is bovendien helemaal niet zo moeilijk! Dit doe je namelijk met de onderstaande tips.

Ophangsysteem 

Je kunt bijvoorbeeld een ophangsysteem gebruiken voor je canvas foto. Dit maakt het mogelijk om de doeken regelmatig af te wisselen, terwijl je je muur hier niet (nog) meer voor hoeft te beschadigen. Hierdoor kun je dus eenvoudig het interieur een nieuwe sfeer geven. Er zijn meerdere ophangsystemen die je kunt gebruiken, je kunt ze zelfs volledig naar eigen wens samenstellen. Een flexibel schilderij ophangsysteem is zeker een aanrader als je steeds nieuwe canvas foto’s wilt ophangen aan je muur. Dit systeem werkt met behulp van een gemakkelijke rails die je kunt bevestigen aan het plafond of de muur, waarvoor je maar één keer hoeft te boren. Vervolgens kun je er jarenlang gebruik van maken zonder de wand verder te beschadigen. Je kunt met onzichtbare koorden meerdere doeken hangen aan de rails.

Schroef, haakje of spijker

Als je op zoek bent naar de eenvoudigste manier om een canvas foto op te hangen, dan is dit toch nog het gebruik maken van een schroef, haakje of spijker. Tegenwoordig is deze methode niet meer de populairste manier, maar het is alsnog hartstikke handig. Zodra je de canvas foto in huis hebt en op wil hangen, dan is het eerst van belang om de eigenschappen van het doek goed te bekijken. Zo moet je uitzoeken hoe zwaar het is, maar ook hoe dicht het tegen de wand aan moet hangen. Door het doek direct op een schroef, haakje of spijker te hangen zal het sowieso een beetje van de muur af komen te hangen. Als je het dichter tegen de muur wilt hangen, kun je ophangoogjes aan de binnenzijde van de canvas foto plaatsen.

*Ingezonden artikel

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen