hitte

Zo overleef je enorme hitte

Summer is here! En omdat er in Nederland als het op het weer aankomt no inbetween is (lees: of zon en 30 graden of 13 graden en regen) lees je hier hoe je extreme hitte overleefd; wat je beter wel en niet kunt doen wanneer de temperatuur enorm oploopt.

Eerste hulp bij hitte

  • Water! Zoek verkoeling op in een zwembadje, de zee, houd een watergevecht of doe een van deze andere leuke wateractiviteiten to get wet! Omdat je veel vocht verliest door zweten, moet je er ook voor zorgen dat je voldoende (water) drinkt zodat je niet uitdroogt of hoofdpijn krijgt.
  • Bescherm je hoofd! Draag een leuke rieten zonnehoed of een fancy petje om je hoofd koel te houden en het ziet er ook nog eens superleuk uit!
  • Draag luchtige kleding wat goed ‘ademt’. En draag allesbehalve zwart! Deze kleur trekt de warmte juist aan, in plaats van het afstoten, zoals de kleur wit. Ga voor luchtige lieve zomerjurkjes (in lichte kleuren) of een stoere linnenshort.

  • Span je niet in. Ga niet in de brandende zon hardlopen of als een gek tekeer gaan in de sportschool. Wil je toch sporten? Doe dit dan ‘s avonds wanneer het wat afgekoeld is.
  • Houd je oren en ogen open voor kleine kinderen, oudere mensen en dieren. Deze lopen extra risico om out te gaan van de hitte. Help waar het kan en pas vooral ook goed op jezelf!

Wij hopen dat je met deze tips de zomerse dagen en nachten goed door kunt komen. Vergeet ook niet te genieten van de zon, want in Nederland weet je maar nooit wanneer ‘ie weer om de hoek komt kijken!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen