Er komt een Tony Chocolonely’s chocoladefabriek!

Ben jij een echte Tony Chocolonely liefhebber? Dan hebben wij vandaag the best news ever voor je. Tony komt namelijk met een chocoladefabriek in Nederland! ~ No way, right? ~ Yes way! Tony’s chocolade wordt nu alleen nog maar in België gemaakt en daar willen ze verandering in brengen. Oké, allemaal (super)leuk en aardig maar the best part moet nog komen. Het wordt namelijk geen normale chocoladefabriek waar alle – 60 tot 70 miljoen – repen worden gemaakt, maar je kunt er ook naartoe! En niet zomaar, er komt namelijk een achtbaan in. Whaaaat? Yep! Ook komt er een restaurant in en een auditorium. Charlie & De Chocoladefabriek vibes all the way. Tony’s zal in 2021 klaar zijn met het bouwen van de chocoladefabriek in een oude meelfabriek in Zaandam.

 

Besef waar chocolade vandaan komt

Tony Chocolonely wil ook dat er besef komt waar chocolade eigenlijk vandaan komt. Hierover zeggen ze: ‘Weet jij hoeveel mensen nou eigenlijk weten hoe je chocolade maakt? Waar cacao vandaan komt? Dat cacaobonen om chocolade te maken in een vrucht zitten die aan een boom groeit? Dat er op dit moment (ja nu) slaven op de cacaoplantages in West Afrika werken, waarvan er heel veel kinderen zijn? Nog veel te weinig mensen weten dit. En dat vinden wij bij Tony’s Chocolonely niet normaal.’ Een goed punt, waar veel mensen niet over nadenken.

 

Twee fabrieken & een achtbaan

De directeur van Tony Chocolonely, Henk Jan Beltman, wil het liefst twee fabrieken bouwen; ‘Een fabriek waar de bonen worden omgezet in vloeibare massa. En een tweede fabriek waar de vloeibare chocola wordt verwerkt tot repen.’ Ze verwachten zo’n 500.000 bezoekers per jaar.
Henk Jan wilde het liefst dat het chocoladepretpark in Amsterdam zou komen, op de NDSM werf. Dit ging helaas niet door, hij komt definitief in Zaandam. Well, wij zijn al blij genoeg dat ‘ie komt!

 
 

LEES OOK:

 

Fotografie: Instagram @tonychocolonely_nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen