Cheesecake

Fan van cheesecake? Met deze trucjes maak je ‘m nóg lekkerder!

Ben jij, net als wij, een échte cheesecake-lover? Dan móét je deze trucjes tijdens het bakken eens toepassen. Wedden dat je de lekkerste én mooiste cheesecakes ever gaat maken!?

Eerder deelden we al het heerlijk KitKat cheesecake recept van de Kookmutsjes (check ‘m hier!), maar naast recepten delen de zusjes Nadia en Najat ook een hoop tips. Check de ultieme cheesecake tips hieronder!

1. Bodem

Om de koekjesbodem van je cheesecake mooi te verdelen kun je een lepel gebruiken. Met de achterkant van de lepel kun je de bodemlaag van je cake goed plat maken. Ook is het handig om een bakpapiertje in de springvorm te doen, om geplak te voorkomen!

3x De lekkerste warme chocolademelk recepten ever!

2. Beslag

Is je beslag een beetje dun? Spatel het beslag dan in een langzame 8-vorm totdat de structuur dikker wordt. Hoe dikker het beslag, hoe hoger de cheesecake!

3. Temperatuur

Bak je een cheesecake en wil je even kijken of ‘ie er al mooi uitziet? Open dan nooit de oven, never! Door de plotselinge temperatuurswisseling kunnen er scheuren in de cake komen en dat is natuurlijk zonde…

Van Gigi Hadid’s pasta tot Kylie Jenner’s noodles: deze TikTok recepten moet je proberen!

4. Oven

Nog een tip voor het bakken van een cake: als je de oven uit doet is het belangrijk dat je de cheesecake erin laat staan. Sounds weird, maar zo kan de cake geleidelijk afkoelen wat weer barsten en scheuren voorkomt!

5. Snijden

Wil je de taart mooi snijden en opdienen? Dan kun je het beste een scherp en dun mes gebruiken. Voor een echt perfect stukje taart moet je deze stappen volgen:

 1. Verhit je mes met heet water.
 2. Droog het mes af met een theedoek.
 3. Snijd de cake/taart.
 4. Herhaal deze stappen bij elke punt die je snijdt!

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

Wil je nog meer recepten en tips lezen? Shop dan hieronder het nieuwe kook- en bakboek van Najat en Nadia!

Kookmutsjes
SHOP

Bron: Kookmutsjes | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Sunni Chautin
  Sunni Chautin
  Reactie: using the explorer again as an example
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen