Taylor Swift

Filmtip: Miss Americana

Na wat drama met haar ex-manager Scooter Braun, is het Taylor Swift eindelijk gelukt. In samenwerking met Netflix brengt de zangeres nu haar eigen documentaire uit: Miss Americana. Hierin krijgen we een blik in Tay haar leven en zie we hoe ze zichzelf heeft ontwikkeld als songwriter en zangeres.

Taylor Swift: Miss Americana

Van jongs af aan is Taylor al bezig met muziek. Zo werkte ze al op haar 16e(!) aan haar eerste album. De zangeres groeide uit tot een wereldster en is nowadays mega bekend. En nu is het tijd dat ook wij een kijkje krijgen in haar leven. Netflix en Taylor hebber de handen ineen gesloten om een documentaire te maken over haar leven als singer en songwriter. In de Netflix Original documentaire Miss Americana, zien we hoe ze zich ontwikkelt in de wereld van muziek en hoe ze haar eigen stem leert ontdekken.

Drama

Het maken van deze docu ging niet zonder slag of stoot. Taylor had een tijd lang strijd met haar ex-manager Scooter Braun. Scooter deed namelijk moeilijk over het gebruiken/zingen van Taylors eigen oude nummers tijdens events en films, zo ook in haar eigen documentaire. Zelfs ná het oplossen van de ruzie was het onzeker of de documentaire er ooit nog ging komen. Gelukkig is all the drama nu over en komt de docu bijna uit!

Misschien zien we in de docu ook wel terug hoe Taylor’s moeder al jaren worstelt met kanker. Iets wat veel impact heeft op Taylor en haar familie.

Releasedatum

De docu is geregisseerd door Lana Wilson. Zij won eerder een Emmy voor After Tiller, een documentaire uit 2013 over de enige vier artsen die in een laat stadia van de zwangerschap nog abortus pleegden. Op 23 januari gaat Miss Americana in première op Sundance in Park City. Vanaf 31 januari kunnen ook wij deze docu kijken op Netflix (met bijhorende smaak Ben&Jerry ijs natuurlijk). Dat wordt aftellen dus!

Trailer

Bekijk hieronder snel de trailer!

LEES OOK:

Beeld: Instagram @taylorswift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen