Heb je je goede voornemens alweer de deur uitgezet en ben je op zoek naar een SUPER lekker én makkelijk toetje? Stop dan met zoeken, want hier ben je op het juiste adres.

Dit dessert is stiekem hetzelfde als een ‘echte’ monchoutaart, maar het ziet er net even wat leuker uit!

Wat heb je nodig? (voor 6 monchou glaasjes)

  • 6 glaasjes
  • Een half pak Bastogne koeken
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 pakje monchou
  • 75 gr margarine
  • 80 ml slagroom
  • Vlaaifruit aardbeien

Hoe maak je de monchou glaasjes?

1: Verkruimel de Bastogne koeken (tip: gebruik hiervoor een deegroller).

2: Smelt de boter in een pan en voeg de koekkruimels al roerend toe aan de gesmolten boter.

3:Vul de bodem van het glaasje (tot 1,5 cm) met het koekmengsel.

4: Zet de glaasjes een kwartier in de koelkast.

5: Mix de monchou met de helft van de suiker tot een luchtig geheel.

6: Mix de slagroom met de andere helft van de suiker in een aparte kom stijf.

7: Mix de monchou met de slagroom tot een luchtig geheel.

8: Schep dit mengsel bovenop de Bastogne bodem. Schep weer bovenop dit mengsel wat vlaaifruit.

En klaar! Je hebt in no-time een lekkere snack of toetje op tafel staan! 🙂 En het ziet er ook nog eens cute uit, zodat je ‘m ook nog kunt knallen op Instagram.

Psst: je kunt er ook makkelijk alleen een voor jezelf maken zonder dat je eerst een hele taart moet maken… helpt weer tegen die food cravings!

LEES OOK: