Spaghetti Getty Images

Happy Spaghettidag! Hier vind je 4 heerlijke spaghetti recepten!

Spaghetti is misschien wel het meest gegeten Italiaanse gerecht ever. Het is niet alleen super easy om te maken, maar ook nog eens delicious! Daarnaast zijn er ook a million different ways om spaghetti te maken. Omdat het vandaag in Amerika Nationale Spaghettidag is, hebben wij voor jou vier lekkere recepten uitgezocht.

1. (Gezonde) Spa­ghet­ti bo­log­ne­se

Één van de meest standaard spaghetti recepten ever en toch is deze spaghetti áltijd goed. Perfect voor jou als je geen ster bent in de keuken of een picky eater bent. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 tenen knoflook
  • 300 g winterpenen
  • 2 uien
  • 2 dunne preien
  • 300 g winterpenen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 el (olijf)olie
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 g mager half-om-halfgehakt
  • ½ kippenbouillontablet minder zout
  • 300 g volkorenspaghetti
  • 800 g tomatenblokjes
  • 80 g geraspte belegen 30+ kaas

Aan de slag

  1. Begin met het wassen en snijden van de groente. Snijd de knoflook fijn en snipper de uitjes. Snijd de prei in dunne ringen, de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Kijk uit voor je vingers!

2. Vervolgens verhit je wat olie in een pan en bak in drie minuten de groenten en de knoflook. Strooi de Italiaanse kruiden er ook overheen.

3. Daarna voeg je het gehakt toe en verkruimel je er een bouillonblokje erboven. Laat dit bakken voor vijf minuten.

4. Vervolgens kook je de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Terwijl de spaghetti kookt voeg je de tomatenblokjes toe aan het gehakt en laat je de saus 10 minuten op laag(!) vuur koken. Breng het geheel eventueel zelf op smaak met peper en zout.

5. Giet de spaghetti af en verdeel het over de borden. Hetzelfde doe je met de saus. Strooi er eventueel nog kaas overheen.

AH Biologisch Volkoren spaghetti
AH Biologisch Volkoren spaghetti, €0,89 ALBERT HEIJN
SHOP
Verstegen Zakje Italiaanse kruiden
Verstegen Zakje Italiaanse kruiden, €1,55 ALBERT HEIJN
SHOP
AH Italiaanse spaghetti verspakket
AH Italiaanse spaghetti verspakket, €4,69 ALBERT HEIJN
SHOP

2. Spaghetti taart

Yeah, you heard that right. Verrassend genoeg is het super easy om spaghetti taart te maken en perfect voor als je een keer iets anders wilt!

Dit is wat je nodig hebt:

  • 400 g spaghetti
  • 250 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 3 eieren
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 3 el ricotta
  • geraspte kaas
  • verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Bakvorm/springvorm

Aan de slag

  1. First things first: verwarm de oven op 200 graden.

2. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd het teentje knoflook fijn. Fruit vervolgens de ui en paprika samen in een pan voor ongeveer 3-4 minuten.

We horen je denken: ‘WTF is fruiten?’. No need to panic, we’re here to help. Fruiten is het rustig laten bakken van bijvoorbeeld een ui. Hierdoor komen alle smaken goed vrij. Check hier een tutorial:  

3. Voeg na het fruiten het gehakt toe met de droge kruiden (zout, peper, uienpoeder). Bak het gehakt zo’n 3-4 minuten en voeg dan de tomatenpuree (niet de blokjes) en knoflook toe. Na een minuutje doe je de tomatenblokjes in de pan. Zet het vuur zacht en laat het voor vijf minuutjes zachtjes pruttelen.

4. Zet het vuur uit en kook de spaghetti, maar kook de spaghetti ongeveer 3 minuten onder de aanbevolen kooktijd. De spaghetti gaat namelijk ook nog in de oven.

5. Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. De springvorm vet je in met een beetje boter of olie.

6. Vervolgens meng je de spaghetti door de saus in de pan. Roer de eieren er doorheen en voeg er een beetje geraspte kaas aan toe. Zo wordt het lekker smeuïg.

7. Tenslotte schep je alles in de springvorm. Verdeel wat ricotta of kaas over de bovenkant et voilà: je spaghetti taart kan 25-30 minuten in de oven. Voeg als de taart uit de oven komt nog wat basilicum blaadjes toe als garnering.

Galbani Ricotta
Galbani Ricotta, €2,55 ALBERT HEIJN
SHOP
AH Springvorm 24 cm
AH Springvorm 24 cm, €5,99 ALBERT HEIJN
SHOP
AH Verse basilicum
AH Verse basilicum, €1,15 ALBERT HEIJN
SHOP

Check ook: Van Gigi Hadid’s pasta tot Kylie Jenner’s noodles: deze TikTok recepten moet je proberen!

3. Ve­gan pas­ta al fun­g­hi

Voor de vegans onder ons of als je gewoon dol bent op een romige spaghetti met veel groenten.

Dit is wat je nodig hebt

  • 300 g spaghetti
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 400 g kastanjechampignons
  • 1 teen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 el milde olijfolie
  • 250 ml Alpro rice cuisine kookroom
  • ½ el Bio Today vegetable stock powder
  • 2 el edelgistvlokken

Aan de slag

  1. Start met het koken van de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de paddenstoelen in stukken en de kastanjechampignons in plakken. Snijd de knoflook helemaal fijn en snipper de sjalot.

2. Pak daarna een pan en verhit er een beetje olie in. Fruit de sjalot en knoflook al roerend voor zo’n twee minuten (de tutorial voor fruiten staat hierboven). Voeg vervolgens nog wat extra olie toe en bak de paddenstoelen acht minuten op middelhoog vuur. Neem ondertussen de tijd om je peterselie te snijden.

3. Voeg nu de spaghetti en het bouillonpoeder toe aan de paddenstoelen. Verwarm het zo’m twee minuten en blijf roeren! Voeg wat extra peper of zout toe als dat nodig is en strooi als laatste stap de peterselie en edel gistvlokken over je spaghetti heen. Eetsmakelijk!

Alpro Cuisine
Alpro Cuisine, €1,39 ALBERT HEIJN
SHOP
Maggi Drinkbouillon tuinkruiden vegetarisch
Maggi Drinkbouillon tuinkruiden vegetarisch, €1,65 ALBERT HEIJN
SHOP
BioToday Edelgistvlokken
BioToday Edelgistvlokken, €4,89 ALBERT HEIJN
SHOP

4. Spaghetti met courgette pesto

Een heerlijke groene pasta vol pesto *kwijl*.

Dit is wat je nodig hebt:

  • 200g spaghetti
  • 150g courgette
  • 40g Parmigiano Reggiano
  • 20g basilicum
  • 40g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • Vers gemalen peper
  • Olijfolie
  • Staafmixer

Aan de slag

  1. Was en snijd de boven-en onderkant van de courgette eraf. Snijd vervolgens de courgette over de lengte in vier stukken. Nu kun je die courgette super easy in kleine blokjes snijden. Snijd de knoflook en hak de Parmigiano Reggiano in kleine blokjes.

2. Zet een pan met water op het vuur. Doe de courgette, basilicum, pijnboompitten, blokjes kaas, een teentje knoflook en wat olijfolie in een kom en pureer dit vervolgens met een staafmixer of keukenmachine. Zorg ervoor dat de pesto een glad geheel is. Als je pesto nog net iets te dik is, kan je er nog wat olie aan toevoegen. Voeg vervolgens naar smaak nog zout en peper toe.

3. Kook de spaghetti en voeg vervolgens de gekookte spaghetti aan de pesto toe. Finish je gerecht met nog wat extra kaas en pijnboompitten on top!

AH Parmigiano Reggiano DOP 32+
AH Parmigiano Reggiano DOP 32+, €4,87 ALBERT HEIJN
SHOP
AH Courgette
AH Courgette, €0,85 ALBERT HEIJN
SHOP
AH Pijnboompitten
AH Pijnboompitten, €4,99 ALBERT HEIJN
SHOP

Bron: Albert Heijn, Allesoveritaliaanseten, Lekkerensimpel.nl | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen