Douchegewoonten

Heb jij één van deze bijzondere douchegewoonten?

Houd jij ook zo van douchen? Een heerlijke verfrissende douche in de ochtend kan je dag maken. Of als je een lange dag achter de rug hebt en veel in de koude buitenlucht bent geweest, kan een een beetje warm water ontzettend ontspannend zijn. Maar wanneer we onder de douche staan, doen we veel meer dan ons alleen ‘afspoelen’. Doe jij ook deze andere dingen onder de douche?

Onderzoek ‘Achter gesloten badkamerdeuren’

Uit een onderzoek van de kranen- en sanitair ontwikkelaar hansgrohe blijkt dat er onder de douche veel meer dan alleen wassen gebeurt. In het onderzoek zijn ruim duizend Nederlanders ondervraagd over hun douchegewoontes en werd er bijvoorbeeld gevraagd naar hoe vaak, hoe lang en op welk moment van de dag zij onder de douche staan, maar ook hoeveel tijd ze voor de spiegel staan. En natuurlijk is er ook gevraagd naar wat er nog meer gebeurt onder de douche naast wassen.

Douchegewoonten

Ben jij nu al aan het nadenken over iets ongewoons wat jij onder de douche doet? Tanden poetsen, TikTok-dansjes doen of misschien wel de woordjes Engels zachtjes opstampen waar je de volgende dag een toets van hebt? Zo gek is dat eigenlijk niet, want terwijl jij (meestal) alleen in een dampende badkamer staat, gaat er van alles door je hoofd. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat bijna de helft van de mensen in hun hoofd de dag doornemen. Ook is de douche schoonmaken en scheren iets wat veel gebeurt onder de warme waterstralen.

Check ook: Op dit tijdstip kun je het beste douchen!

Opvallende douchegewoonten

En wat dacht je van muziek luisteren en zingen? Dat gebeurt ook veel (yes, we’re also very guilty). Opvallend is dan wel weer dat dansen weinig gebeurt. Iets wat méér gebeurt dan zingen onder de douche, is plassen. Jup, maar liefst 21% blijft liever staan dan zich te verplaatsen naar de wc (bespaar je wel een hoop water mee!). Ook is er een klein percentage die de telefoon checkt onder de douche. And last but not least: seks. 14% van de ondervraagden doet dit weleens en 1/3 van de mensen doet dit maandelijks!

Check ook: QUIZ: Plan de perfecte selfcare-day en kom erachter wanneer je jouw soulmate ontmoet

Benieuwd naar meer douchegewoonten en cijfers uit het onderzoek? Check de infographic hieronder.

Hansgrohe Infographic

Bron en infographic: hansgrohe | Hoofdbeeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen