Balkon

Hoe kun je je balkon leuk en goed inrichten?

Misschien woon je nog thuis bij je ouders en zit er aan je slaapkamer een balkon vast. Je wil het dan natuurlijk leuk inrichten. Of misschien woon je al op kamers en heb je hier een balkon of zelfs een dakterras! Geweldig om op die warme, zonnige dagen samen met vriendinnen (corona-proof) van te zon te genieten. Om dit helemaal geweldig te maken is de inrichting van het balkon wel belangrijk, wat je zou kunnen doen met behulp van de onderstaande tips.

Maak gebruik van een voetenbankje 

Zo kan het slim zijn om niet een salontafel aan te schaffen, maar juist een voetenbankje. Hierdoor zorg je ervoor dat je als je op een luxe loungeset op je balkon zit heerlijk je voetjes op je voetensteun kunt neerleggen. Dat is toch relaxing to the max! Zo zal je lekker kunnen loungen tijdens de warme dagen. Het voordeel van zo’n voetenbankje is dat het ook nog eens te gebruiken is als salontafel. Dit kun je heel eenvoudig doen door er bijvoorbeeld een dienblad op te leggen. Zo wordt je voetenbankje ineens een prachtige en handige salontafel. 

Gebruik ruimtebesparende tuinmeubelen

Je hoeft echt helemaal geen groot balkon te hebben om goed gebruik te kunnen maken van tuinmeubelen. Sterker nog, het formaat van het balkon maakt niet heel veel uit. Ook als je een klein balkonnetje hebt, kun je dit optimaal inrichten met behulp van ruimtebesparende Latour Tuinmeubelen. Natuurlijk kun je dit helemaal naar je eigen smaak doen. Een ruimtebesparende meubel zou bijvoorbeeld een bankje van hout kunnen zijn, wat zorgt voor een stoere uitstraling. Ben je hier niet echt fan van? Je kunt het ook net wat meer romantisch maken met behulp van bijvoorbeeld een sprei van schapenvacht. Ook plantjes kunnen hier natuurlijk bij helpen, die je bijvoorbeeld aan de muur van het huis kunt hangen. 

Behandel het als een woonkamer

In principe is het verstandig om je balkon te gaan zien als een tweede woonkamer. Je moet dan ook dezelfde ontwerpformule gebruiken bij het inrichten van het balkon dat je ook ingezet hebt bij het inrichten van de woonkamer. Hierdoor zorg je ervoor dat je balkon echt een plek is waar je veel tijd wil gaan doorbrengen. Je zult dit onder andere kunnen doen met behulp van een comfortabele bank en twee fauteuils die heerlijk zitten. Daarnaast zal een salontafel, of een voetenbankje natuurlijk, ook super fijn zijn op het balkon. In principe kun je zelfs nog een hanglamp en een vloerkleed toevoegen, maar dat is niet altijd mogelijk. Vergeet niet planten toe te voegen! 

Breng het balkon tot leven met bloemen 

Naast planten is het ook leuk om bloemen toe te voegen aan je balkon. Dit kun je bijvoorbeeld doen met bloempotten die je op kunt hangen aan de railing van het balkon. Plaats hier bloembollen in, wat zal zorgen voor een prachtige uitstraling als ze uitkomen. Dit zal er niet alleen prachtig uitzien, het is ook nog eens een idee die je eenvoudig uit kunt voeren. Door bloemen toe te voegen aan je balkon, kun je heel gemakkelijk deze ruimte een upgrade geven. Het is hierbij natuurlijk wel slim om te kiezen voor bloemen die qua kleur en qua stijl goed passen bij de rest van de inrichting van het balkon. 

Beeld: Getty Images

* Dit artikel is in samenwerking met Latour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vreyrolinomit
    vreyrolinomit
    Reactie: so much wonderful info on here, : D.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen