How to: De beste selfies nemen

We willen natuurlijk allemaal bomb af selfies op Insta posten. Laat dit nou net de perfecte how-to post zijn: we vertellen je alle ins and outs over het nemen van de perfecte selfie!

Licht

Misschien wel het meest belangrijke deel voor het nemen van slaying selfies: het licht! In de huiskamer is het licht te geel, en in je slaapkamer is er niet genoeg licht… What to do? Gooi de deur open en ga naar buiten! Natuurlijk licht is het beste licht om selfies in te nemen. Let er alleen wel op dat de zon niet direct op je hoofd schijnt, of dat je in de schaduw staat.

Protip: wil je een mooie gouden glow over je foto? Zorg dan dat je selfies maakt wanneer het golden hour is en de zon begint met ondergaan. Meestal is dit rond vier uur ‘s middags tot wanneer de zon bijna onder is.

Angle

Oké, nu je het juiste licht hebt gevonden, kun je je gaan focussen op wat jouw beste angle is. Klinkt raar, maar je moet kijken naar hoe je gezicht het mooist op de foto staat – van voren, de rechterkant of de linkerkant? Jouw beste angle kun je vinden door gewoon een paar foto’s te maken en je hoofd alle kanten op te draaien. Hieronder de best angles van (een deel van) de redactie:

https://www.instagram.com/p/BbEcmqgAZ5B/?taken-by=esmeenoelle

https://www.instagram.com/p/67tUuIQSlu/?taken-by=boluttikhuizen

https://www.instagram.com/p/BbzWZbpjSYS/?taken-by=cosmogirl_nl

Filters & editen

Ook zeker niet onbelangrijk. Wat je bewerkt, hangt af van hoe je wilt dat je foto eruit komt te zien – naturel, smooth skin, de juiste kleuren voor bij je feed… dit kun je allemaal fixen in een app. Hieronder een lijstje met de leukste editing apps:

  • Pitu (Android & Appstore)
  • VSCO (Android & Appstore)
  • Aviary (Android & Appstore)
  • Pixlr Express (Android & Appstore)
  • BeFunky (Android & Appstore)
  • PicsArt (Android, Appstore & Windows Phone)
  • PicLab (Android, Appstore & Windows Phone)

Let er alleen wel op dat je de foto niet over-edit; hoe meer filters je op je foto gooit, hoe minder de kwaliteit wordt.

Last but not least

In deze video vertelt YouTuber Jessica Vu over haar manier van selfies nemen. Word je wijzer van! 😉

Lees ook: Blog Frankee: Het kreng en de noot

Beeld: Instagram, Jessica Vu (YouTube).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen