vervelen

Het is heel goed voor je mind om af en toe totally bored te zijn

When was the last time dat je je verveelde? Als in: écht verveelde? Dat gebeurt niet zo vaak hè? Zonde! Het is juist heel goed voor je mind om af en toe even totally bored te zijn.

Better be bored

Wachten op de bus, tijdens een saaie les, op de bank, in de tram, op de wc… Dikke kans dat je de tijd aan het doden bent op Insta, YouTube, Snapchat – basically alles op de je telefoon. En zit je thuis lekker niets te doen, doe je dat waarschijnlijk met je laptop op schoot met de leukste fall films op Netflix (op de achtergrond) aan. We geven onszelf daardoor niet meer de kans om ons te vervelen. En dat is zonde. Natuurlijk, vervelen is stom, saai en ehh… Vervelend. Maar het is ook goed voor je! Het is goed om soms even af te sluiten van prikkels en dus écht niets te doen. Daarvan krijg je vervolgens weer een boost. Zie het als een oplaadmomentje.

Vervelen = mindful

Als je het zo bekijkt, is vervelen eigenlijk een soort mindfulness. Niet helemaal natuurlijk, maar het helpt je wel wat meer in the moment te komen. Als je namelijk 24/7 met van alles en nog wat bezig bent, geef je jezelf niet de ruimte om eens stil te staan bij jezelf en hoe je je voelt. En dan bedoelen we niet dat gefokte gevoel in het begin van je verveelsessie. Admit it: dan wil je je telefoon checken, de tv aanzetten of wat voor distraction dan ook zoeken. Maar van steeds afleiding zoeken krijg je een kortere aandachtsboog. Oftewel: minder concentratie. Geef je dus aan het nietsdoen over, dan word je vanzelf rustiger. Die rust geeft je de kans jezelf allerlei levensvragen te stellen én antwoorden erop te vinden. Ja, echt.

Creatief denken

Maar ook als je geen prangende levensvragen beantwoordt, is een potje vervelen niet useless. Tijdens het niksen dwalen je gedachten vanzelf af en daar ga je creatiever van denken. Nog steeds geen idee wat je kunt doen? Probeer dan één van deze creatieve dingen!

Meer over verveling en de verschillende soorten verveling lees je terug in het Mind issue van CosmoGIRL!. Nu nog in de winkels dus rennennnnn!

 

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen