Oplader

Is er een goede of foute manier om je telefoon op te laden?

Sommigen leggen hun mobiel 24/7 aan de oplader, anderen proberen hun batterij altijd tussen de 40% en 80% te houden, omdat hierdoor de batterij langer zou meegaan, terwijl anderen weer alleen ‘s nachts hun telefoon aan de lader leggen. Maar is er er eigenlijk een juiste manier om je mobiel op te laden?

Wat de wetenschap zegt

Batterij researchers zeggen tegen The New York Times dat het eigenlijk niet uitmaakt op welke manier je je mobiel oplaadt. Het opladen van je mobiel zorgt er namelijk hoe dan ook over tijd voor dat de levensduur van de batterij naar beneden gaat.

Wel zeggen researchers dat als je je mobiel minder vaak tot 100% oplaadt en ‘m niet helemaal laat leeglopen, je de batterijduur iéts kunt verlengen. Kortom, dat je je mobiel constant tussen de 20%-80% houdt.

Ook kun je beter grote hitte vermijden om de levensduur van je batterij te vergroten. Leg je mobiel dus nooit in de felle zon!

Lees ook: Dankzij deze gadget wordt jouw oplader nooit meer gestolen!

Wat de makers zeggen

De telefoonmakers zelf wilden geen aanbevelingen voor batterijduur doen aan The New York Times, maar op hun websites staan wel een aantal tips.

  • Apple: ‘Laad je Apple batterij op wanneer je wil. Het is niet nodig om je telefoon helemaal leeg te laten lopen voor het opnieuw opladen.’ Ook raden ze aan om met je telefoon extreme temperaturen te vermijden en geen hoesjes te gebruiken die ervoor kunnen zorgen dat je iPhone te heet wordt tijdens het opladen.
  • Google: ‘Laad je telefoon zo veel of zo weinig op als je wil. Je hoeft je telefoon niet te leren hoeveel capaciteit de batterij heeft door ‘m van vol naar nul te laten gaan, of andersom.’
  • Samsung: ‘Regelmatig opladen en de batterij boven de 50% houden.’ Ook zegt het bedrijf dat als je je telefoon in de lader laat nadat ‘ie al op 100% staat, de batterijduur kan verminderen.

Deze gedachtes gaan door je hoofd als je mobiel bijna leeg is

Conclusie

Op lange termijn kun je eigenlijk dus het beste zelf bepalen wat voor jou werkt en wat niet. ‘Als je je telefoon maar tot de helft oplaadt, gaat je batterij langer mee, maar is ‘ie wel sneller leeg dan als je mobiel volledig was opgeladen’, vertelt Mr. de Vries, senior scientist. ‘Het is dus een afweging tussen de totale levensduur van je batterij en het aantal keren dat je ‘m moet opladen.’

LEES OOK:

Bron: New York Times | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen