Besties praten online

Is Valentijnsdag niets voor jou? Vier dan Galentine’s Day!

Als Valentijnsdag – de dag van de romantiek – niet aan jou besteed is, moet je zeker even 13 februari vrijhouden. Dan is namelijk de niet zo officiële feestdag ‘Galentine’s Day’. Dit is een dag voor alle single ladies om de liefde met hun BFF’s te vieren.

Wat is Galentine’s Day?

Gal wat?! Het woord ‘gal’ staat hierin voor girl, en is dus gericht op meisjes (sorry boys!)! In Amerika zeggen ze vaak ‘galpal’, wat girl friend/vriendin betekent. Galentine’s Day komt oorspronkelijk uit Parks and Recreation (een Amerikaanse serie) en is bedacht door het karakter Leslie Knope. Het is net zoals Valentijnsdag, maar je viert het in plaats van met je lover, met je BFF’s. Want ook alle besties verdienen een eigen dag om in het zonnetje gezet te worden!

Leslie viert in de serie deze dag door een grote brunch te geven met haar BFF’s, maar jij kan het net natuurlijk zo invullen als je zelf wilt. Hier zijn wat last-minute (corona-proof) ideeën voor hoe jij Galentine’s Day kan vieren:

1. Let the online party begin

Niks geeft ons meer #girlpower dan een party met al je BFF’s. Door de coronamaatregelen kunnen we natuurlijk niet een écht feest geven, maar wel een digitaal feestje via bijvoorbeeld Zoom of Distance Disco! Verzin een leuk thema en spreek bijvoorbeeld af dat iedereen verkleed voor de webcam verschijnt. Knal de muziek aan en dansen maar!

2. Food, baby

Spreek bijvoorbeeld af dat jullie allemaal bij hetzelfde restaurant bestellen en geniet ‘samen’ via Facetime, Zoom of Skype van een heerlijk maaltje!

3. Organiseer een online filmavond

Lang leven de eenentwintigste eeuw! Je kunt via Netflix Party of de Disney+ groupwatch functie samen een film kijken met je besties, zonder dat jullie bij elkaar zijn. Kies jullie favo movie, koop (of maak) een lekkere snacks en a movie night is made.

Coronadip? Deze tips kunnen helpen

4. Organiseer een online quizavond

Wat is er nou leuker dan een gezellige online quizavond? Eén van jullie is de quizmaster en verzint de vragen en de rest probeert zoveel mogelijk punten te behalen. Als je het lastig vindt om vragen te verzinnen, denk aan blunders, feestjes, school en andere dingen die jullie samen hebben meegemaakt. Be creative!

5. Ontsnap uit een online escape room

Als jij en je besties liever een échte activiteit doen, kun je een online escape room doen. Typ ‘online escape room’ in op Google en de opties zijn oneindig. Het is leuk én je steunt ook nog eens bedrijven die het zwaar hebben tijdens de coronacrisis. Win-win!

Check hier 10 dingen om thuis te doen tijdens de lockdown.

6. Ga shoppen voor elkaar

Het is al leuk om een pakketje te ontvangen, maar het is nóg leuker als je niet weet wat erin zit. Kies een webshop uit, spreek een bedrag af en shop voor elkaar! De ultieme kans om erachter te komen hoe goed je besties je kennen.

Hoe goed ken jij je BFF eigenlijk? Zou jij deze 30 vragen over haar kunnen beantwoorden?

7. Time for presents

Het is natuurlijk extra leuk om jullie vriendschap te vieren met cadeautjes! Klein budget? Ga dan voor bijvoorbeeld een reep chocolade, een lekker maskertje, nagellakje of natuurlijk de nieuwste CosmoGIRL!. Een iets groter budget? Scoor dan bijvoorbeeld dat ene mooie vriendschapsarmbandje of dat lekkere luchtje.

Check hier ook 15 leuke brievenbus cadeaus om je loved ones mee te verrassen.

Beeld: GettyImages 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen