Galentine's day

Is Valentijnsdag niets voor jou? Vier dan Galentine’s Day!

Als Valentijnsdag – de dag van de romantiek – niet aan jou besteed is, moet je zeker even 13 februari vrijhouden. Dan is namelijk de niet zo officiële feestdag ‘Galentine’s Day‘. Dit is een dag voor alle single ladies om de liefde met hun BFF’s te vieren.

Wat is Galentine’s Day?

Gal wat?! Het woord ‘gal’ staat hierin voor girl, en is dus gericht op meisjes (sorry boys!)! In Amerika zeggen ze vaak ‘galpal’, wat girl friend/vriendin betekent. Galentine’s Day komt oorspronkelijk uit Parks and Recreation (een Amerikaanse serie) en is bedacht door het karakter Leslie Knope. Het is net zoals Valentijnsdag, maar je viert het in plaats van met je lover, met je BFF’s. Want ook alle besties verdienen een eigen dag om in het zonnetje gezet te worden!

Leslie viert in de serie deze dag door een grote brunch te geven met haar BFF’s, maar jij kan het net natuurlijk zo invullen als je zelf wilt. Hier zijn wat last-minute ideeën voor hoe jij Galentine’s Day kan vieren:

1. Let the party begin

Niks geeft ons meer #girlpower dan een party met al je BFF’s. Verzin een leuk thema en get creative! Hang feestelijke versiering op, knal een leuke Spotify playlist aan (en dans erop los), sla wat hapjes en drankjes in en speel bijvoorbeeld een boel leuke spellen.

2. Food, baby

Ain’t nobody got time voor een expensive dinner. Daarom is brunch nog niet zo’n slecht idee van Leslie! Sla kleine bites en lekkere juices in en vier zo jullie vriendschap.

3. Sleepover

Maskertjes, make-overs, gekke selfies en gossip: Galentine’s day is hiervoor de perfecte dag! Eindig de avond met een leuke movie of serie marathon. Check hier tips voor films en hier voor series! 

Hoe goed ken jij je BFF eigenlijk? Zou jij deze 30 vragen over haar kunnen beantwoorden?

4. Time for presents

Het is natuurlijk extra leuk om jullie vriendschap te vieren met cadeautjes! Klein budget? Ga dan voor bijvoorbeeld een reep chocolade, een lekker maskertje, nagellakje, tickets voor WIDM-live of natuurlijk de nieuwste CosmoGIRL!. Een iets groter budget? Scoor dan bijvoorbeeld dat ene mooie vriendschapsarmbandje of verras haar met tickets voor een exclusieve CG! avond bij het Nationaal Ballet!

Check hier nog een heleboel andere date ideeën met je BFF’s! 

LEES OOK:

Beeld: GettyImages 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen