SO incredibly cute 

Als je toch al aan het shoppen bent en je ziet een puppy liggen dan kun je hem toch net zo goed meenemen? Mensen in een Italiaanse Ikea stonden verbaasd -en blij- te kijken naar de hondjes die heerlijk lagen te slapen op de vloerkleden van de showroom. Alsof ze zo bij het interieur hoorden.

Warm onthaal

Nu het wat kouder wordt, niet alleen bij ons maar ook in Italië, heeft de Ikea besloten om haar deuren te openen voor alle zwerfhondjes. De hondjes mogen overnachten en naar binnen wanneer ze maar willen. Zo zijn ze beschermd tegen de kou én ontvangen ze liefde van de klanten die aan het shoppen zijn.

Kwijlend in de warmte van de winkel liggen de hondjes te slapen terwijl klanten hun ogen uitkijken. De Ikea haalde de zwerfhondjes van de koude straten om ervoor te zorgen dat ze werden geadopteerd door de shoppende mensen. En dit lukte! Veel pup’s zijn meegenomen en hebben een nieuw gezin. Yeeey!

Social media

Al veel mensen plaatsen foto’s en video’s van de hondjes in de showrooms. Italiaans Model Martine Taccia deelde ook een foto én stuurde een filmpje naar haar moeder. Die deelde het filmpje weer op haar Facebook-pagina. Die post is al bijna 17 duizend keer gedeeld! Ze schreef erbij: “Zullen we even applaudisseren voor deze beschaafde wereld?”
Wij vinden het in elk geval een heel lief en, vooral, goed gebaar van de Italiaanse Ikea!

Ook de Nederlandse Ikea volgt de actie en zegt erover: “We juichen het initiatief wel van harte toe. Dat is hartstikke mooi. We wensen zowel mens als dier het beste toe”. Toch gaan zij de actie niet helemaal uitvoeren aangezien we in Nederland niet het fenomeen ‘zwerfhond’ kennen zoals in bijvoorbeeld in Italië en Griekenland.
“Mocht er een keer een zielig hondje voorbij komen bij onze filialen dan sluit ik overigens niets uit.” zegt woordvoerder Midavaine.

 

Fotografie: Instagram @noahromley

Lees ook: 6X aparte sinterklaasletters