Tony's Chocolonely

Krijgt de nieuwe fabriek van Tony’s Chocolonely écht een achtbaan?!

Als kind droomde je vast ook van een bezoekje aan Willy Wonka’s Chocoladefabriek nadat je de film had gezien. Seems like dreams do come true. Tony’s Chocolonely heeft namelijk grootse plannen hun nieuwe fabriek in Zaanstad; ze willen een achtbaan bouwen die door de fabriek gaat!

Achtbaan in een chocoladefabriek

Voor chocoladelovers is een chocoladefabriek die je mag bezoeken waarschijnlijk al #goals. Laat staan de fabriek die Tony’s Chocolonely van plan is te openen in Zaanstad: een nieuwe chocoladefabiek mét een achtbaan, dus. Het voorstel voor de nieuwe fabriek ligt nu bij de gemeenteraad. Als die positief is over de plannen, mag het bedrijf officieel aan de bouw beginnen. Het chocolademerk mag alleen niks aan het gebouw veranderen, omdat het een rijksmonument is.

In Pakhuis De Vrede wil Tony’s twee fabrieken neerzetten: één waar de bonen tot vloeibare chocolademassa worden gemaakt en één waar die chocolademassa wordt verwerkt tot repen. Het oude Pakhuis moet het nieuwe hoofdkantoor worden van Tony’s Chocolonely. Behalve een achtbaan komt er ook een restaurant. Ook kun je een chocoladecursus volgen waarin je alles leert en beleeft over chocolade, de problemen in de cacao-industrie en wat Tony’s daartegen doet.

Maar goed, de ster van het hele plan blijft natuurlijk de achtbaan. Als alles volgens plan gaat zou de nieuwe fabriek rond 2023 zijn deuren kunnen openen. Het chocolademerk hoopt dat de bezoekers letterlijk ondersteboven zijn van wat Tony’s te bieden heeft. Ondertussen wachten wij ongeduldig af.

Zou jij deze nieuwe fabriek bezoeken? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK:

Beeld: Tony’s Chocolonely

Bron: Het Parool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen