Feel-good movies

Last van een beginnende winterdip? Door deze feel-good movies voel je je gelijk beter!

Voel je een winterdip opkomen of ben je gewoon he-le-maal klaar met 2020 (SAME)? Zet dan één van deze films aan en je voelt je in no-time weer een stuk beter, we promise.

1. La La Land

Deze awesome film met hottie Ryan Gosling en topactrice Emma Stone gaat over Mia die ervan droomt om actrice te worden in Hollywood. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

2. Love Actually

Wie kent de classic Love Actually niet? Heb je de film nog nooit gezien? Shame on you! Dé feel-good film met een hele hoop liefde kun je kijken op Videoland of Amazon Prime.

Op zoek naar nog meer romantische films? Check dan deze lange lijst!

3. Pitch Perfect

Een film gevuld met zang, dans en girlpower. Wat wil je nog meer? De Barden Bellas en de Barden University Treblemakers gaan tegen elkaar de strijd aan in de grote a capella zangwedstrijd. Maar wanneer Bella en Jesse (die beide van een ander team zijn) continu tot elkaar aangetrokken worden, wordt het moeilijk om niet verliefd te worden. En dit is eigenlijk een regel die niet overtreden mag worden…

Na het succes van Pitch Perfect 1, kwamen er nog vele andere. Check hier alle andere delen!

4. The Bucket List

De twee oude mannen Cole en Carter kennen elkaar niet, totdat ze elkaar ontmoeten in het ziekenhuis. Daar krijgt Cole te horen dat hij longkanker heeft en niet lang meer zal leven. En ook al klinkt dit misschien nog niet als een feel-good film, trust us dat wordt het wel. Cole heeft namelijk een hele bucketlist die hij voor zijn dood wilt afstrepen. De twee mannen besluiten deze lijst af te gaan, en dit zorgt natuurlijk voor grappige, maar ook verdrietige momenten. Een iets zieligere film, maar met een mooie boodschap!

5. 50 First Dates

Henry heeft het vooral druk met zijn werk en heeft nog geen zin in een vaste relatie, totdat hij op een dag Lucy tegenkomt in een café. Henry is op slag verliefd, maar er is alleen één dingetje: Lucy heeft door een auto-ongeluk geen korte-termijn geheugen meer. Elke dag vergeet ze wie Henry is en moeten de twee dus opnieuw beginnen. 50 First Dates is een grappige maar toch romantische film met een hoge feel-good factor!

6. Aladdin

Let’s be honest: elke Disney-en Pixarfilm heeft een feel-good factor en zo ook Aladdin. De film gaat over een straatjongen die samen met zijn aap Abu in contact komt met een geest. Van de geest mag hij drie wensen doen. Wat zal hij wensen? Je kunt ervoor kiezen om de originele tekenfilm te kijken, maar er is vorig jaar ook een live-action film van Aladdin gemaakt! Fun fact: in deze live-action speelt een Nederlandse acteur Jafar, hoe tof?!

16x Live-action Disneyfilms waar we niet op kunnen wachten

7. Harry Potter

Wie wordt er nou niet blij van een Harry Potter-film?! Het is nu bovendien de perfecte gelegenheid om een complete Harry Potter marathon te houden en dit kan op Amazon Prime!

Quiz hier welk Harry Potter Personage personage jij bent!

8. Frozen

Disney strikes again met een feel-good film die je gezien móét hebben. Deze film gaat over de liefde tussen twee zussen. Wanneer Elsa haar krachten, na ze jarenlang verstopt te hebben, niet meer kan bedwingen, dreigen de zussen hun band te verliezen. De film wordt met een nodige dosis zang aangevuld and we love it!

9. Bring It On

Deze film gaat over twee cheerleader-teams die tegen elkaar strijden, maar in de wedstrijd komt Missy erachter dat de Toros (het team waar ze tegen strijden) hun dansmoves heeft gestolen. Fun fact: in de videoclip Seven Rings van Ariana Grande zijn delen van deze film te zien.

10. Mannenharten

En natuurlijk kan aan dit lijstje ook geen Nederlandse film ontbreken. Dat wij Nederlanders goed zijn in het maken van feel-good films weten we allemaal en op Netflix en Videoland is een hele collectie aan films te vinden, maar Mannenharten is een groot favoriet. In de film zien we de liefde vanuit een man zijn ogen.

11. Alles is Liefde

Oke, oke, we kunnen deze ook niet overslaan! Alles is Liefde is dé feel-good film als het gaat om Nederlandse films. Vooral perfect om te kijken rond Sinterklaas, maar who cares?!

12. The Kissing Booth

Elle en Lee zijn geboren op dezelfde tijd, in hetzelfde ziekenhuis en zijn vanaf moment één beste vrienden. Voor hun vriendschap bedenken ze regels waar ze zich beiden aan moeten houden. Eén regel is dat je niet met elkaars broers of zussen mag daten. Wat heel jammer is, want Lee heeft een hele knappe broer.

Good news je kan nu ook deel twee op Netflix bekijken! Deel drie is al in de maak, we cant wait!!

13. Set It Up

Set It Up gaat over twee assistants in New York, Harper (Zoey Deutch) en Charlie (Glen Powell) en zijn het allebei gewend om hun veeleisende baas Kristen (Lucy Liu) ~ eternally ~ te moeten pleasen. Maar dan krijgen ze een wel heel moeilijke opdracht… Ze moeten Kristen aan hun andere baas koppelen! Wordt dit een recipe for luv of een recipe for disaster?

14. Bridget Jones’s Diary

Ook alle Bridget Jones films zijn een grote aanrader als je even een moodbooster nodig hebt. Je kan heerlijk meeleven met het iets te onhandige personage Bridget. Ze werkt zichzelf meermalen in de problemen waardoor je plaatsvervangende schaamte voelt, maar is tegelijkertijd ook ge-wel-dig.

15. To All The Boys I’ve Loved Before

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman geschreven door Jenny Han. Het is het eerste boek van een trilogie. Het verhaal gaat over Lara Jean Song die net als elke 16-jarige meisje wel eens een crush ontwikkelt voor een hottie. Maar in plaats van hen te vertellen hoe ze zich voelt, schrijft ze liefdesbrieven die ze nooit verstuurd. Op de een of andere manier stuurt iemand (geen spoilers!) de brieven naar Lara Jean’s crushes, awkward!

Deel 2 staat nu ook op Netflix!

Beeld: Filmposters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: I've been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before. my blog tiavaporn.club
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen