muggenbult

Deze trucjes stoppen de jeuk van een muggenbult

We love summer, maar er is één groot nadeel aan dit seizoen: muggen. Ben jij geprikt en wil je de jeuk en ontsteking stoppen? Wij hebben een aantal trucjes voor je gevonden.

Honing

Honing zit vol antibacteriële en ontstekingsremmende bestanddelen. Ieder nadeel heeft z’n voordeel: – en andersom – honing is super sticky waardoor je minder snel de neiging hebt om te gaan krabben aan je muggenbult.

Baking soda

Mix een beetje baking soda met wat water waardoor het een soort smeerbare pasta wordt en breng het mengsel aan op de muggenbult(en). Laat dit even zitten en spoel het na tien minuten weer af.

Dit is de reden waarom de één wél vaak gestoken worden door muggen en de ander niet.

IJs

IJs doe je vaak op een bult om de zwelling te verlichten en eigenlijk is een muggenbult ook een soort zwelling. Let op: doe het ijs niet langer dan vijf minuten op je muggenbult, want anders kun je je huid beschadigen. 

Havermout

Havermout zit vol bestanddelen die helpen tegen irritaties. Meng het met een beetje water, breng het aan op een washandje en wrijf het washandje over de huid. Bye, bye, jeuk!

Aloë Vera

Aloë vera is superfijn om te gebruiken wanneer je sunburned bent (lees hier alles over hoe je zonnebrand écht moet gebruiken!) , maar wist je dat het ook helpt bij muggenbulten? Het zorgt ervoor dat kleine wondjes en ontstekingen verminderen.

Ui

Het klinkt heel gek en misschien niet zo fris, maar ui zorgt ervoor dat de irritaties verminderen en het niet gaat ontsteken.

Lees ook: hoe kom ik van de pukkels op mijn billen af?

Beeld: Gettyimages | Bron: GIRLZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen