Stage

Loop je stage? Dan herken je deze dingen sowieso

Misschien loop je nu stage of heb je het net achter de rug. Grote kans dat je tijdens je stage één van deze situaties hebt meegemaakt.

1. Té op tijd

Het is eindelijk zover: je eerste stagedag. Je doet er alles aan om op tijd te komen om een goede eerste indruk te maken. En met op tijd bedoelen we dan ook écht op tijd aka een half uur rondjes blijven lopen om het gebouw, omdat je veel te vroeg bent.

2. De perfecte outfit

We willen natuurlijk allemaal een goede eerste indruk maken en naast op tijd komen hoort daar ook de perfecte outfit bij. What to wear? En hoe zien je collega’s eruit? Casual of juist supernetjes? Is een blazer too much of een trui too less? Na een week alle outfits van medewerkers geanalyseerd te hebben, kun je eindelijk moeiteloos een setje samenstellen.

Wil je wat inspo voor business outfits opdoen? Hier check je de leukste!

3. Vragen

Als stagiaire is alles natuurlijk nieuw voor je. Omdat je geen fouten wil maken, zorg je ervoor dat je alles altijd dubbel checkt. Op een gegeven moment merk je dat je tijdelijke collega’s hier schoon genoeg van krijgen. That awkward moment wanneer ze zuchten nadat je de zoveelste vraag hebt gesteld… Oops.

4. Naar huis gaan

Kun je al gaan of moet je nog even wachten? Het perfecte moment om je spullen te pakken en naar huis te gaan lijkt niet te  bestaan. Je wil zeker niet de eerste zijn die na je (eerste) stagedag besluit om op te staan en weg te lopen. Nog even doelloos naar het plafond staren…

5. Toekomstige job

Hard work pays off, toch? Ondanks dat je nu nog een stagiaire bent, bieden ze je misschien wel een baan aan.

6. Stagiaire klusje

Soms moet je als stagiaire klusjes doen die totaal niet bij je passen of die je helemaal niet leuk vindt. Tja, part of the job.

Op zoek naar je droom stage? Volg dan dit stappenplan!

7. Té druk

Je kijkt om je heen en ziet dat iedereen superdruk aan het werk is. Dan begin je toch een beetje aan jezelf te twijfelen.: ‘ligt het aan mij of heb ik veel minder te doen dan de anderen?’

LEES OOK:

Beeld: Getty Images
Bron: Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen