Cheesecake

Met dit recept maak je de lekkerste KitKat cheesecake

KitKat en Cheesecake zijn de perfecte ingrediënten voor een hemelse traktatie. May we introduce you de ‘Kookmutsjes’. Twee zussen die in 2015 zijn begonnen met een online kookgroep, maar al snel heel populair werden in de food world. Wij delen hun KitKat Cheesecake recept met je, die zó easy is dat je gelijk wil beginnen met eten.

KitKat en Cheesecake zijn de perfecte ingrediënten voor een hemelse traktatie. May we introduce you de ‘Kookmutsjes’. Twee zussen die in 2015 zijn begonnen met een online kookgroep, maar al snel heel populair werden in de food world. Wij delen hun KitKat Cheesecake recept met je, die zó easy is dat je gelijk wil beginnen met eten

Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere taart voor de feestdagen of wil je op een rainy afternoon gezellig iets bakken? Hieronder vind je het recept voor de KitKat Cheesecake voor 12 personen.

Ingrediënten:

Koekjesdeeg:

  • 100 g roomboter
  • 125 g mariabiscuits

Vulling:

  • 100 g melkchocolade
  • 200 g KitKat
  • 250 g roomkaas
  • 45 g kristalsuiker
  • 16 g (2 zakjes) vanillesuiker
  • 16 g (2 zakjes) Klop-Fix
  • 400 ml ongeklopte slagroom

Ganache:

  • 40 ml ongeklopte slagroom
  • 100 g melkchocolade

Garnering:

  • KitKat
  • aardbeien
  • muntblaadjes

Extra benodigdheden:

  • hakmolen
  • springvorm: 20 cm doorsnede
  • handmixer

Hier vind je de lekkerste warme chocolademelk recepten ever!

Kitkat Cheesecake

Bakken maar!

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier, en vet de randen van de springvorm in. Smelt vervolgens wat roomboter en maal met een hakmolen de mariabiscuits fijn.
  • Doe de gemalen biscuit in een diepe kom en voeg de gesmolten roomboter toe. Meng goed! Schep het koekjesdeeg in de springvorm en druk goed aan. Bewaar de koekjesbodem in de koelkast.
  • Smelt voor de vulling de melkchocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hak de KitKat in kleine stukken. Meng de roomkaas met de kristalsuiker en vanillesuiker in een diepe kom. Voeg de gesmolten melkchocolade toe. Mix 2 minuten met een handmixer.
  • Voeg ook de klop-fix en slagroom toe, en mix nog eens 2 tot 3 minuten. Roer vervolgens wat gesneden stukjes KitKat door de room heen. Dit beslag kun je over het koekjesdeeg gieten en moet nu één uurtje in de koelkast staan.
  • Breng voor de ganache de slagroom in een pan tot tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur, breek de melkchocolade en voeg dit eraantoe. Roer goed door en laat de ganache iets afkoelen.
  • Haal de cheescake uit de koelkast en giet de ganache eroverheen. Dek de taart af met wat folie, en laat hem 2 tot 4 uur in de vriezer staan.
  • Time to eat! Laat de cake 30 minuten voor serveren op kamertemperatuur komen. Nu kun je de taart garneren met aardbeien, KitKat en verse muntblaadjes!

Van Gigi Hadid’s pasta tot Kylie Jenner’s noodles: deze TikTok recepten moet je proberen!

de Kookmutsjes: Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

Dit recept komt uit het nieuwe boek van de Kookmutsjes: Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek. Ben jij benieuwd naar nog meer lekkere recepten van de twee zusjes? Hun boek koop je voor €20,99 bij Bookspot.nl!

Omslag Km Re.indd

Bron: Kookmutsjes | Beeld: Kookmutsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen