Herkenbaar

Mistakes die alle eerstejaars maken

Het nieuwe schooljaar is alweer een aantal weken bezig en blijft wennen. Het studentenleven is niet altijd even makkelijk en dat blijkt maar weer. Wij hebben een hele lijst aan mistakes die alle eerstejaarsstudenten maken en geloof ons, ze zijn super herkenbaar.

Alle boeken kopen voordat school begonnen is

Bij veel opleidingen is de kans groot dat je de helft van je boeken niet gaat gebruiken. Maar toch willen we zo goed mogelijk voorbereid zijn. Je kunt beter wachten tot je bepaalde boeken nodig hebt voor opdrachten en tentamens. Moet je bijvoorbeeld maar 1 hoofdstuk leren van een boek? Leen hem dan bij de bieb, zo bespaar je geld om leuke dingen van te doen!

Je introweek skippen

Heel erg herkenbaar, maar niet zo slim. In deze week word je wegwijs gemaakt en leer je meteen je nieuwe klas- en projectgenoten kennen. Dit maakt je eerste echte les dag iets minder eng en kun je meteen nieuwe vrienden maken.

Vergeten uit te loggen op de computers van school

Stel je voor dat iemand jouw hele project print via de schoolcomputers en hier een hoog cijfer mee haalt, omdat jij vergeten was om uit te loggen op de computer… Zodra jij het werkstuk inlevert word je aangesproken op plagiaat en dat wil je niet. So, vergeet niet uit te loggen op de openbare computers van school.

Niet meer langs gaan bij je ouders

De vrijheid die je hebt wanneer je op kamers woont in een super vette stad, is nu eenmaal very exciting. De verleiding om je weekenden vol te gooien met fun friend stuff in plaats van een bezoekje aan je ouders is erg groot. Mocht je toch liever in je weekend dingen willen doen met je vriendinnen, bel je ouders dan regelmatig even op om ze te laten weten that you’re still alive. En geloof het of niet, maar op een bepaald moment ga je de tijden missen dat het avondeten om 18:00 klaar stond op tafel.

een Fake ID gebruiken

Let me tell you, this does NOT work! Tegenwoordig hebben we high-tech scanners en bewakers die erop getraind zijn neppe kaarten te spotten, ook al lijkt je neppe ID kaart nog zo echt. Als je gepakt word zit je dik in de problemen. Mocht je geluk hebben dan kom je met een beetje geluk alleen met een waarschuwing ermee weg. Maar zo niet, dan loop je kans op een bezoekje bij bureau Halt (waar je op gesprek moet komen met je ouders en allemaal opdrachten moet maken #GeenZinIn) en alsof het nog niet erger kan, kun je zelfs een flinke boete krijgen (deze kan oplopen tot een paar honderd euro!).  Van dit geld kun je ook lekker op vakantie gaan of shoppen met je BFF’s. Je leeft nog lang genoeg om over een paar jaar al die 18+ feestje mee te maken.

Wil je nog meer herkenbare mistakes lezen? Then go get the new CG! Mind Issue, deze ligt nog in de winkels!

LEES OOK:

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen