8D muziek

Muziek luisteren in 8D? Het kan!

Ben jij klaar voor een trippy experience? Met 8D-muziek klinkt het alsof je bij een concert bent en de muziek van alle kanten komt. Hoe kan dit?, en een nog dringendere vraag: hoe klinkt dit? Wij zochten het voor je uit!

Trippy muziek

Het klinkt misschien gek: muziek die bestaat uit acht dimensies. Bij elke 8D muziekvideo staat er in hoofdletters ‘USE HEADPHONES’ en trust us, het maakt de 8D experience een stuk beter. Wanneer je naar 8D-muziek luistert, klinkt het haast alsof je bij een concert bent. Daarnaast lijkt de muziek ‘rondjes te draaien’ door je hoofd alsof het steeds vanuit een andere hoek komt! Je ‘voelt’ de muziek als het ware om je heen. Super trippy!

Toe aan nieuwe muziek? Check de nieuwste weekly music update!

Hoe kan dit?

8D-muziek probeert de sensatie die je voelt wanneer je een ‘binaural beat’ hoort na te doen. Binaural beats zijn stukjes audio waarvan het lijkt alsof het geluid zich rondbeweegt door je hoofd. Bizar! Deze beats worden gemaakt met twee microfoons die geluid oppikken in de richting waarvan je oren dit ook doen. Dit effect hoor je dus ook terug in 8D-muziek!

Try it for yourself!

Wil jij 8D-muziek proberen? Je kunt op YouTube gewoon de titel van jouw fave song opzoeken en dan ‘8D’ erachter typen. Vaak is er wel een 8D versie van jouw lievelingsmuziek! Vind je jouw fave song niet of ben je stiekem te lui om zelf iets op te zoeken? Dan hebben wij er een paar voor je opgezocht.

Scroll helemaal naar beneden voor een andere super freaky 8D experience!

1. Ed Sheeran – Castle On The Hill

2. Ariana Grande – God Is a Woman

3. Justin Bieber – What Do You Mean?

4. DJ Snake ft. Cardi B, Selena Gomez, Ozuna – Taki Taki

5. Billie Eilish – Ilomilo

Kapper

Naast 8D muziek, zijn er ook 8D experiences zoals het filmpje hieronder. Het is echt super freaky, want als je je oordopjes of koptelefoon opzet en je ogen sluit, lijkt het écht net of je bij de kapper zit!

Dit is hoe vaak je je oortjes eigenlijk moet schoonmaken. 

Wil je het nieuwste In Bloom issue van CG! online lezen? Dat kan via deze link!

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen