vallende ster

Need a wish? Grijp dan deze week je kans!

Met een beetje geluk zit het weer deze week mee en kunnen we drie (!) nachten achter elkaar vallende sterren zien! Van maandag tot donderdag trekt er namelijk een meteorenzwerm over en dit betekent grote kans op vallende sterren. So take your chance and make a wish.

Meteorietenregen

Deze week krijgen we één van de meest spectaculaire meteorietenregen van dit jaar. Op de nacht van dinsdag op woensdag zijn er de meeste vallende sterren te zien. Dan vallen er namelijk zo’n 20 tot 25 per uur! De grootste kans om een vallende ster te zien is rond middernacht, dan is de maan namelijk nog niet helemaal op en is het lekker donker. Maar we kunnen ook vallende sterren zien op de nacht van maandag op dinsdag en woensdag op donderdag. Het perfecte excuus voor een date met je crush dus!

Met een beetje geluk

Er wordt gelukkig weinig bewolking verwacht, dus grote kans dat je een vallende ster gaat zien! Op de nacht van woensdag op donderdag wordt helaas wel mist voorspeld. Rond 22:00 uur kun je wel al naar buiten kijken, dan is er nog geen mist en heb je alsnog een grote kans om een vallende ster te catchen + hoef je niet lang op te blijven.

Wie de volledige meteorietenregen wil zien, kan het beste op een donkere plek gaan staan en richting het zuiden kijken. Kijk dan schuin omhoog (ongeveer 55 graden). Hier zie je de Driekoningen (3 sterren op ongeveer dezelfde afstand van elkaar). Op dat punt beginnen de sterren te vallen.

Gemist?

Heb je de vallende sterren gemist? Don’t worry, zaterdag 14 december kun je weer net zoveel vallende sterren zien. En op zaterdag 4 januari 2020 vallen er zelfs 55 sterren per uur! Dus je krijgt nog genoeg kansen om een wens te doen. Ben je nou benieuwd wat de sterren jou deze week te vertellen hebben? Lees dan de horoscoop van deze week!

 

LEES OOK:

 

Beeld: Unsplash

Bron: RTLNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen