transgender

Er zijn weer nieuwe emoji’s op komst, waaronder een transgendervlag!

Ein-de-lijk is het zover, we krijgen nieuwe emoji’s met nieuwe dieren, eten, een transgendervlag en nog veel meer! Er zouden volgens Unicode (de instantie die goedkeuring geeft op emoji’s) zo’n 117 nieuwe emoji’s aankomen. Er wordt verwacht dat we de nieuwe emoji’s vanaf dit najaar kunnen gaan gebruiken.

Transgender en genderneutrale emoji’s

Na de update waarin we ook de huidskleur van de menselijke emoji’s konden veranderen, is het nu tijd voor een nieuwe update waarmee we ook kunnen kiezen uit verschillende genders. Zo hadden we natuurlijk al de man en vrouw en gay marriage, maar nog geen transgender emoji. Daar komt nu verandering in! Zo zien we bijvoorbeeld een genderneutrale emoji in bruidskleding. Ook komt er een transgendervlag en een transgender geslachtssymbool.

Lees ook: Er is nu een ongesteldheids-emoji

What do they look like?

Naast de nieuwe genderneurtrale emoji’s, krijgen we ook nieuwe dieren, symbolen en voorwerpen. Zo krijgen we een onder andere een fonduepan, ijsbeer, zwarte kat, bubble tea en insecten.

Hoe de emoji’s er definitief gaan uitzien, is nog niet bekend. Na de goedkeuring van Unicode kunnen Apple, Android en andere platformen zelf invulling geven over de looks en omschrijving van de emoji’s. Hierdoor kan de look verschillen per platform.

Emoji's

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: NU.nl , icreatemagazine, Unicode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen