Nog een week tot kerst! OMG! Om alvast even te oefenen (want jij bereidt natuurlijk het toetje) hebben wij een heerlijk receptje voor jou uitgeschreven voor bij de koffie!

IngrediΓ«nten:

  1. 500 gram bloem
  2. 1 theelepel bakpoeder
  3. 1/2 theelepel zout
  4. 250 gram zachte ongezouten boter
  5. 300 gram witte basterdsuiker
  6. 2 eieren
  7. 2 theelepels vanille-extract
  8. Koekjesvormen

Hoe maak je het?

  1. Doe de bloem, bakpoeder en het zout samen in een grote kom en laat het even apart staan. Mix de boter samen met de suiker totdat het licht en romig wordt. Stop de eieren bij het mengseltje en roer de 2 theelepels vanille extract erdoor. Last but not least, gooi nu alles bij de bloem, bakpoeder en zout erbij en roer totdat alles volledig is opgenomen. Bedek het deeg en laat het twee uur rijzen
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakplaat in. Strooi over een schoon aanrecht bloem en rol het deeg plat met een deegroller. Snij koekvormpjes uit.
  3. Bak de koekjes 6 tot 8 minuten en laat ze afkoelen
  4. Als je decoratiepennen enzovoort in huis heb, fleur ze dan op met een tekeningetje!

Lees ook: Checklist: 5x de tofste regenjassen