Snapchat, dat is toch wel één van onze meest gebruikte apps (samen met WhatsApp en Instagram ofcourse). Je kunt grappige facefilters gebruiken, je crush stalken op de snapmap en streaks opbouwen met je Snapchat buddies. Toch kun je met Snapchat veel meer dan je denkt. Wij hebben hier een aantal hidden features van Snapchat voor jullie op een rijtje gezet. Zodat jij een next level Snapchatter wordt.

Pastel pen

Grote kans dat je de volgende functie al ontdekt hebt, maar je kunt de kleur van je potloodje of tekst veranderen naar een costum color. Houd je vinger op de kleur en veeg naar links om de kleur donker te maken, naar rechts om de kleur lichter  maken, naar boeven voor een transparante kleur en naar onder voor dekkende kleur. Niet zo excited over deze functie? Dit is niet alles! Snapchat heeft namelijk bij de laatste update een optie toegevoegd waarmee je de kleur van je potloodje kunt veranderen. Je kunt kiezen uit neon, pastel, zwart-wit en de reguliere kleuren van Snapchat. Komt de Picasso al in jou al naar boven?

Filters

Vind je de filters van Snapchat zelf niet zo leuk? Ga dan naar stickers, kies een emoji met een kleur die je mooi vindt en zoom helemaal in op het uiterste randje van de emoji. Als je ver genoeg inzoomt krijg je gekleurde waas/effect over je foto.

Tekenen

Wil je nou je hele scherm één kleur geven, maar duurt het voor jou te lang omdat het potloodpuntje van Snapchat zo klein is? Maak met je vingers een inzoomende beweging op je scherm. Hierdoor wordt het potloodpuntje groter en kun je heel makkelijk je scherm inkleuren. Tada, nu heb je de perfecte egale background voor je Snapchat.

Spelletjes

Wist jij al dat Snapchat niet alleen spelletjes heeft via de facefilters? Sinds kort heeft Snapchat ook spelletjes toegevoegd voor in de chat. Hiermee kun je live tegen je vrienden een spelletje spelen. Je kunt kiezen uit heel veel spellen en het is zeker het proberen waard. Ook kun je je microfoon aan zetten, zodat je tijdens het spel met je vrienden kunt praten.

Muziek functie

We kennen allemaal de app Shazam, maar als je wilt weten welk liedje er gedraaid wordt op de radio kun je daar ook via Snapchat achterkomen. Hoor je een leuk nummer? Houd je scherm op de camera functie ingedrukt en zorg dat het nummer goed te horen is. Snapchat zal voor jou het nummer herkennen en de artiest + titel in het beeld neerzetten. Fan van de artiest? Dan is er zelfs de mogelijkheid om de artiest toe te voegen op zijn/haar Snapchat account waneer zij ook Snapchat hebben.

The perfect picture

Wist jij al dat Snapchat nu extra functies heeft toegevoegd voor het maken van een perfecte foto? Zo kun je nu een portretmode aanzetten en werkt ook bij de frontcam! Ook kun je nu een raster aanzetten en een timer instellen. Zo kun jij de perfecte foto maken met Snapchat.

Stickers opslaan

Snapchat komt vaak met nieuwe sticker pakketen. Dit zijn vaak stickers van bepaalde merken of mensen die deze stickers hebben gemaakt. Kom je nou een sticker pakket tegen die je écht heel leuk vindt, dan kun je hem opslaan door op +opslaan te drukken rechts boven het sticker pakket en hoef je nooit meer vaarwel te zeggen tegen je fave stickers!

Wist jij deze hidden features al en weet jij er nog meer? Laat het ons weten via Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK:

Beeld: Pexels