Instafeed

Zo creëer je die influencer-like Insta feed

Er is niets more statisfying dan een “perfecte” Instagram feed. Maar het is nog best een hele klus om een vast ritme in je feed aan te houden. Wij hebben speciaal voor de Insta queens onder ons een checklist waarmee jij jouw Insta feed naar een hoger niveau brengt.

Werk met kleuren

Lijkt jouw Instagram eerder op een platform waar je allemaal random foto’s op dumpt? Dat komt waarschijnlijk omdat er in elke foto andere kleuren voorkomen. Voor de “perfecte” feed is het belangrijk dat het één geheel is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door in elke foto dezelfde kleur terug te laten komen. Zo creëer ritme in je feed.

Instagram feed

Maak eventueel gebruik van bewerkingsapps

Je kan je foto bewerken in Instagram zelf, maar als je liever next-level wil editen, kun je dit het beste doen in speciale apps. Zo is één van de bekendste fotobewerkingsapps VSCO. Hierin kun je super easy je foto’s uploaden en aanpassen. Je foto’s worden automatisch in de app opgeslagen, en hierdoor zie je meteen welke foto’s er wel en niet bij elkaar passen. Influencer Lynn Quanjel gaf CG! tips voor het editen van foto’s.

Instagram feed

De apps Preview en UNUM zijn ook superhandig! Met deze apps kun je vooraf je Insta-feed plannen, waardoor je meteen kunt zien hoe je feed eruit komt te zien!

Variatie is key

Er is niets mis met het posten van veel selfies, maar je feed kan hier wel eentonig van worden. Zorg daarom voor variatie in je foto’s. Post de ene keer bijvoorbeeld een foto waar je helemaal op staat en de andere keer een selfie of een foto van een bord eten of supertoffe locatie. Hierdoor ontstaat er meer leven in je feed.

Ga op zoek naar je eigen stijl

Probeer je feed te matchen met jouw unieke personality en style. Houd je van fashion? Post dan bijvoorbeeld foto’s van je verschillende outfits. Kijk eens naar de Instagram en outfits van Melisa. Ben je een echte travel bird? Spam je feed dan vol met reisfoto’s! Bedenk voor jezelf welk onderwerp je terug wilt laten komen in je foto’s, en ontdek zo je eigen persoonlijke stijl.

Story

Vergeet niet dat je Insta Stories ook onderdeel zijn van je Instagram account. Op YouTube vind je veel hacks waarmee jij je Insta Stories naar een hoger level brengt. Maak gebruik van bijpassende highlights en jouw Insta game is strong!

Check ook deze video waarin hoofdredacteur Ivana een hoop coole Story hacks laat zien!

LEES OOK:

Beeld: Instagram @juutlje 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen