Blegh, iedereen gaat op vakantie. Behalve jij. Hoe moet jij er in vredesnaam voor zorgen dat deze zomer onvergetelijk wordt? Onmogelijk? Absoluut niet. Thuisblijven was nog nooit zo leuk.

Vakantiebaantje

Je hebt weken lang vakantie, dus alle tijd om te zoeken naar een fun vakantiebaantje. Natuurlijk is werken niet het aller-leukste. Al denk je daar misschien anders over als je je eerste loon gestort krijgt. Wat stond er ook alweer allemaal nog op je wishlist? En vergeet niet dat je ook nog eens geld bespaart doordat je die verre reis skipt. Kaching!

Kattenkabinet

Jij kunt geen genoeg krijgen van alle kattenfilmpjes op YouTube. Alle cutie foto’s sla je meteen op en stuur je door naar je vriendinnen. Oh en als jij je true love niet vindt, dan word je gewoon oud met 30 katten. Herkenbaar? Dan is een tripje naar het Kattenkabinet in Amsterdam een must do deze zomer. Jij bent wel in voor wat kunst en kattencultuur.

Musea

Beautyqueens en fashionista’s opgelet! Deze musea moet jij nog bezoeken deze zomer: Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam, Hoedenmuseum Zet ‘m Op in Andijk, Diamand Museum in Amsterdam, Textielmuseum Tilburg, Nederlands Leder- en Schoenenmuseum in Waalwijk, Modemuseum Hasselt, Museum de Kantfabriek in Horst, Parfumflessenmuseum in Winkel. Na deze zomer ben je niet alleen een liefhebber, maar ook een kenner.

Hello goodbye

Je vriendinnen gaan dan misschien omstebeurt op vakantie, maar jij hoeft niemand lang te missen. Jij zwaait de één uit op Schiphol en haalt de ander op. Jij zit niet zonder girlsfriends deze zomer. Daarnaast heb je tijd om verre vriendinnen en familieleden op te zoeken. Een rondje Nederland it is. Geen provincie, geen shopstad, geen winkel gaat aan jou voorbij.

Toerist in eigen land

Al die toeristen in de zomer. Je wordt er helemaal gek van. Oké, het is tijd om even out of the box te denken. Jij gaat namelijk zelf een dagje de toerist uithangen en doen wat al die toeristen doen. Een rondvaart door Amsterdam, een waterfiets huren, you name it. Fun gegarandeerd.

Jongens spotten

Een Spaanse vakantielover? Jou niet gezien. Natuurlijk is het hartstikke leuk, maar jij wil je vakantie niet heartbroken eindigen. Jongens op het dichtstbijzijnde strand spotten is een veel beter idee. Het voorkomt een dramatisch afscheid aan het einde van de zomer. Jij gaat namelijk nergens heen.

Quality time

Jij bent helemaal fit en healthy. En echt niet doordat je uren in de sportschool staat. Je hebt de tijd om leuke, sporty activiteiten te ondernemen. Urenlang paardrijden, mountainbikes huren om de bossen in te gaan, strandwandelingen maken, skeeleren, met een overlevingspakket een kano instappen. De perfecte manier voor qualitytime met je vriendinnen, moeder, broertje of nicht. Dat je nog eens buiten bent en gezond bezig ook is helemaal perfect.

Do It Yourself

DIY-time! Nu heb je de tijd om alles wat je nog wilde hebben gewoon zelf te maken. Of te customizen natuurlijk. Van je eigen strandtas, naar de lamp in je kamer. Wat dacht je van een krijtbordverf op je muur zodat je elke dag of elke week je kamer kunt veranderen? Een bed vol kussens? Naar de markt en de benodigdheden kopen is goedkoper en meer fun dan dat je alles koopt.

Dagje pretpark

Je bent nooit te oud voor een pretpark. Achtbanen, boomstamattracties en het reuzenrat? Kom maar op. Of het nou een dagje naar de Efteling, het Tikibad, Julianatoren of een dierentuin als Artis is. Het maakt niks uit. Je hebt nu alle tijd om met je vriendinnen een datum uit te kiezen waarop jullie allemaal kunnen. Bij voorkeur een grauwe doordeweekse dag. Je hoeft niet in eindeloos lange rijen te staan en het maakt de dag een stuk beter dan dat ‘ie anders was geweest.