Films

Take notes: 4x wijze levenslessen uit films

Once upon a time… Keken we films die ons, soms zonder dat we het doorhebben, hele wijze levenslessen leren. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Love, Rosie

Te zien op: Netflix

Lifelong friends Rosie en Alex hadden het helemaal uitgestippeld: ze zouden samen in Amerika gaan studeren om Engeland te ontvluchten. Rosie zou hotelmanager worden en Alex dokter. But then feels happened. En een onverwachte zwangerschap na een one night stand, waardoor Alex nietsvermoedend naar the States vertrekt en Rosie achterblijft. Toch blijven hun paden elkaar kruizen en blijft hun band bestaan.

Les:

Achter het mooie, but slightly trieste verhaal van Alex en Rosie zitten meerdere lessen. Eentje daarvan is wel heel toepasselijk voor all of us het afgelopen jaar: het leven valt niet te plannen, ’cause, wel, life happens.’ En dat is oké. Ondanks tegenslagen en misverstanden kun je nog steeds bereiken wat je wil. En nog eentje: als je iets wil, wacht dan niet op het juiste moment (want misschien komt dat wel nooit), maar ga ervoor.

Every day

Te zien op: Videoland

De 16-jarige Rhiannon is niet heel happy in haar relatie met Justin, maar als hij op een dag op school komt en zich ineens anders gedraagt, besluiten ze samen te spijbelen en hebben ze de dag van hun leven. De volgende dag herinnert Justin zich er alleen niks van. Langzamerhand blijkt dat Justin die dag was overgenomen door een ziel genaamd A, die elke dag wakker wordt in een ander lichaam. Rihannon en A worden verliefd. Hun bijzondere relatie brengt de nodige struggles met zich mee. Toch doen ze er alles aan om elkaar elke dag opnieuw terug te vinden.

10x De leukste kerstfilms op Videoland

Les:

A whole lot about love! Vind iemand die jou leuk vindt om wie je bent. Liefde heeft geen boodschap aan types en zelfs goede relaties hebben hun challenges. Maar bovenal: love is love, in welke vorm dan ook.

Coco

Te zien op: Disney+

De 12-jarige Miguel doet niets liever dan muziek maken, maar muziek is verboden in zijn familie; zijn oma is vroeger in de steek gelaten door een muzikant. Op Día de Muertos krijgt Miguel een kans om op te treden, maar zijn oma heeft zijn gitaar kapotgeslagen. Daarom ‘leent’ hij de gitaar die bij het standbeeld van zijn grote voorbeeld hangt. Dan wordt hij ineens wakker in het land van de doden. Hij kan alleen terug als hij de zegen van een overleden familielid krijgt en stuit in zijn zoektocht op de waarheid over zijn held én zijn familie. En dat kan hun kijk op muziek weleens veranderen. 

Les: 

First: zolang je je overleden loved ones niet vergeet, leven ze voort. Wherever that may be. Second: niet iedereen zal het altijd met jouw keuzes eens zijn, maar blijf in jezelf en je dromen geloven. 

 

Someone Great

Te zien op: Netflix

Jenny moet voor haar droombaan verhuizen naar San Francisco, maar haar vriend wil geen langeafstandsrelatie en maakt het uit. Jenny zoekt troost bij besties Blair en Erin, die ieder met hun eigen love issues struggelen. De drie besluiten nog een avond uit te gaan voordat Jenny vertrekt. Dat ene avondje doet wonderen for all of ’em.

10x Empowering films om te kijken als je single bent

Les:

Deze film laat zien hoe belangrijk goede vriendschap kan zijn en dat de beste liefde in jezelf zit. Als je van jezelf houdt en investeert in de mensen om je heen die jou motiveren, heb je een heel rijk leven. Een relatie is dan een aanvulling, geen invulling.

Meer wijze lessen uit populaire films lezen? Je leest het op pagina 74 van CG!’s party issue!

Cosmog2006 Lr 4
NEEM EEN ABONNEMENT OP COSMOGIRL!

Bron: CG! issue #6 | Beeld: Netflix, Videoland & Disney+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen