Thanksgiving

Thanksgiving: weet jij wat het is?

Happy Thanksgiving! Je hoort en ziet het vaak in films en series: Thanksgiving wordt in Amerika uitbundig gevierd. Heel leuk en gezellig allemaal, maar back in ons koude kikkerlandje weten we niet zo goed wat het precies is. Daarom hebben wij alle facts voor je op een rijtje gezet!

Wat is Thanksgiving?

Turkey Day (een bijnaam voor Thanksgiving) wordt gevierd op de vierde donderdag van November. Vandaag dus! Net zoals elk ander feest, heeft deze holiday ook een history. We besparen je alle details, maar in grote lijnen is Thanksgiving zó ontstaan: in 1621 werd het voor het eerst gevierd door Engelse kolonisten en Indianen na een grote oogst. De mensen hielden een groot festijn en vierden tegelijkertijd hun dankbaarheid voor het vele eten en deze traditie is elk jaar terug blijven komen.

Fun facts

  1. De eerste Thanksgiving duurt eigenlijk drie dagen, lekker veel eten dus!
  2. Black Friday is de vrijdag na Turkey Day en heet Black Friday omdat veel mensen zich die zag ziekmelden op werk om een extra lang weekend te houden. Spijbelen voor volwassenen, dus.
  3. Elk jaar worden er op deze dag ongeveer 46 miljoen kalkoenen gegeten in Amerika. Omg!
  4. Nog beter: er worden 50 miljoen pumpkin pies gemaakt en gegeten!
  5. Jingle Bells’ was eigenlijk een Thanksgiving liedje.
  6. De woensdag voor de holiday wordt ook wel ‘Drinksgiving’ genoemd, omdat er zó veel mensen naar bars gaan de avond van te voren. Wow!

Wil jij ook alvast in de Holiday stemming komen? Check dit lijstje met de nieuwste kerstfilms op Netflix!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen