Dunya en Desie

Throwback Thursday: Dunya en Desie

You either loved them or hated them: Dunya en Desie. De Nederlandse serie over twee vriendinnen met een compleet andere cultuur werd in een korte tijd een huge succes. Maar hoe zou het nu met de actrices van de hitserie gaan?

Dunya en Desie

Even voor diegenen die geen idee hebben welke serie dit is, of die het nog een beetje weten maar even een opfrisser nodig hebben: de serie Dunya en Desie kwam in 2002 uit en gaat over twee meiden die wonen in Amsterdam-Noord. Dunya is een Marokkaans meisje met een net gezin, terwijl Desie het compleet tegenovergestelde is. Zij groeide op in een typisch gezin uit Amsterdam-Noord en is zeker niet netjes. Ondanks de grote verschillen zijn de twee super goede vriendinnen en maken ze van alles mee. Van ruzies tot hun eerste vriendje: very relatable dus!

Naast de serie, die uit drie seizoenen bestaat, is er ook een film gemaakt. In de film gaan de twee vriendinnen op vakantie naar Marokko om de familie van Dunya te bezoeken. En om al je childhood memories even terug te laten komen kun je hieronder de bekende intro bekijken!

Dunya – Maryam Hassouni

Maryam Hassouni speelde Dunya en acteren doet ze nog steeds volop. Zo speelde ze in de film Alles voor Elkaar en de serie Flikken Maastricht. Ook schrijft de actrice kinderboeken, zo heet haar r nieuwste boek Hoekjes van Geluk. Maryam is ook een yoga en meditatie lover.

Check hier hoe het met de band Ch!pz gaat!

Toen

Nu

Desie – Eva van de Wijdeven

Eva van de Wijdeven is ook nog volop bezig met acteren en kan ook nog eens supergoed (paal) dansen. Naast haar rol in Dunya en Desie speelde ze in grote films zoals Huisvrouwen Bestaan Niet, The Matchmaker en Hartenstraat. Ook heeft ze een rol in de serie Celblok H. Pretty lady Eva is nu ook nog eens zwanger, maar van wie? Het enige wat we weten is dat hij Steven heet en een ondernemer is.

Nog op zoek naar een leuke serie? Misschien vind je deze leuk!

Toen

Nu

LEES OOK:

Beeld: Dunya en Desie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen