Habbo Hotel is een online game waarin je een eigen poppetje kan maken én je eigen hotelkamers in elkaar kan zetten. Elke dag na school rende je naar de computer zodat je lekker de Pogo Mogo kon doen met je vrienden in je stylish outfit inclusief spekhaar met veer. Herinner jij het je nog?

Speelde jij vroeger Habbo?

View Results

Verwerken / ophalen ... Verwerken / ophalen ...

De kleding

Ondanks dat iedereen op Habbo zijn/haar eigen stijl had, waren er een aantal items die elke ‘populaire’ Habbo-speler droeg. Zo was er de veer die iedereen in zijn haar droeg, en de haarstijl die ‘spekhaar’ werd genoemd omdat-ie op bacon leek. Veel kledingkeuze had je echter niet als je geen credits had of HC (Habbo Club) lid was *sad face*.

Habbo

De dansjes

Op Habbo you danced the night away. Je kon verschillende dansjes aanklikken, zoals bijvoorbeeld de Pogo Mogo, de Duck Funk en de Rollie. Deze drie waren helaas allemaal voor HC-leden, maar je kon wel de Dance doen als je van je ouders geen HC-lid mocht worden.

Habbo

‘Bobba’

Schelden is natuurlijk nooit echt oké, maar de bazen van Habbo vonden dat je helemaal nooit mocht schelden. Daarom vervingen ze elk scheldwoord met het woord ‘bobba’. Wilde je iemand eens flink laten weten wat je van ze dacht? Dan moest je bobba goed je best doen om niet te schelden ;-).

Credits

Geld is belangrijk, vandaar dat het ook niet kon missen van Habbo. Met credits kon je speciale meubels voor je kamer halen, maar om credits te krijgen, moest je ze wel eerst kopen. Gelukkig was er ook ‘gratis’ geld: de Duckets. Duckets kreeg je wanneer je een achievement behaalde, maar ze waren helaas wel minder waard dan de credits.

Gelukkig waren er ook namaakversies van de online game waar je elke dag heel veel gratis credits kreeg. Zo kon je alsnog lid worden van de Habbo Club en miste je niets van de fun!

Habbo

Meubi

Als je wél credits had, kon je jouw kamer volgooien met meubi (meubels) die jij leuk vond. Van slaapkamers tot tuinen, en van restaurants tot nachtclubs: alles mocht. Jouw kamer, jouw rules!

Memes

Herken jij al deze banken?

Bye Mountain Dew, hello virtuele frisdrank.

Ga jij voor een nerdy look, of toch liever de cool kid outfit?

LEES OOK:

Beeld: Instagram @habboofficial, Wikipedia, Habbo Fandom Wiki