Harry Potter

Throwback Thursday: Harry Potter

Het is alweer zo’n negen jaar geleden dat de laatste Harry Potter film uitkwam. Gelukkig was dit niet helemaal het einde van de Potter universe, maar het is het wél waard om even terug te blikken op de OG films!

Throwback Thursday: Harry Potter

Toen Daniel Radcliffe (Harry Potter) 11 jaar was, kreeg hij zijn rol als De Jongen Die Bleef Leven in de magische Harry Potter films. Van De Steen der Wijzen tot De Relieken van de Dood ontwikkelt Harry zich van een jongetje dat niet weet dat hij een tovenaar is, tot één van de meest powerful wizards op aarde. Dit doet hij niet alleen; zijn twee beste vrienden Ron en Hermelien, zijn leraren en zelfs zijn grootste vijanden hielpen hem tijdens zijn journey.

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

Hoewel Daniel (30) zijn big break had door de Potter films, kun je hem ook kennen van The Woman In Black, Kill Your Darlings of de film Horns. Right now kun je Mr. Potter himself vooral bewonderen in musicals en wat kleinere films die nog uit moeten komen. Leuk om te zien is dat hij nog goede vrienden is met de rest van de Potter cast!

Komt de Harry Potter cast weer bij elkaar voor nieuwe films?


Toen


Nu

 

Emma Watson (Hermelien Griffel)

Emma Watson (29) speelde de beste vriendin van Harry, Hermelien Griffel. Hermelien was haar eerste professionele rol, omdat ze voor de Harry Potter films alleen nog maar geacteerd had op school. Impressive! Waar ze verder ook in schitterde was de live-action Disney film Beauty and the Beast en The Perks of Being a Wallflower. Tegenwoordig zet power girl Emma zich in voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. We stan!


Toen


Nu

 

Rupert Grint (Ron Wemel)

Wat voor Emma geldt, geldt ook voor Rupert (31): voor hem was zijn rol als Ron Wemel de eerste stap in de richting van professioneel acteren. In de jaren daarna speelde hij niet veel in grote films, maar was hij wel te zien in de videoclip van Lego House van Ed Sheeran! Net als Daniel Radcliffe heeft Rupert na Harry Potter gespeeld in wat musicals en zet hij zich voor veel goede doelen in. Ook maakt hij zelf films en tv series.


Toen


Nu

 

Tom Felton (Draco Malfidus)

Tom (32) begon al vroeg met acteren: toen hij 8 was, speelde hij al in reclames en twee jaar later ook in films. Weer vier jaar later kreeg hij de rol van de blondie Draco Malfidus in de Harry Potter films. Draco was één van Harry’s grootste rivalen op Zweinstein (Zwadderich vs. Griffoendor) en de zoon van twee Dooddoeners: Lucius Malfidus en Narcissa Malfidus-Zwarts. Na Harry Potter was Tom’s acteercarrière zeker niet voorbij: hij was nog te zien in Rise of the Planet of the Apes en heel wat meer films en series. We hoeven hem dus niet te missen!

Wil jij weten bij welke Zweinstein afdeling jij hoort? Doe de quiz!


Toen


Nu

LEES OOK:

Beeld: Instagram @harrypotterfilm, @t22felton, @emmawatson, @rupsg30, @daniel9340, Warner Bros. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen