Bassie en Adriaan

Throwback Thursday: hoe gaat het nu met Bassie en Adriaan?

‘Bassie en Adriaan, Bassie en Adriaan, zie je Bassie gaan? Daaaaan komt Adriaan eraan!’ Waarschijnlijk zit het liedje de hele dag nog in je hoofd. You’re welcome. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met onze twee grote vrienden uit onze kindertijd?

Bassie en Adriaan

Het programma Bassie en Adriaan was al vanaf 1978 (!) te zien op tv. Naast het programma volgden er nog vele films, liedjes, tentoonstellingen, een eigen YouTube kanaal en reclames met het duo erin.

Bas en Aad van Toor zijn broers en begonnen hun carrière in 1955 als acrobatenduo in een circusshow. Later kwamen ze in contact met producer Joop van den Ende die het stel een eigen televisieshow gaf rondom de avonturen van Bassie en Adriaan.

Bassie – Bas van Toor

Bassie kennen we natuurlijk allemaal als de always happy clown. In 2018 stopte hij vanwege zijn gezondheid definitief met het spelen van clown Bassie. Bas heeft veel gezondheidsproblemen gekend. Zo brak hij zijn schouder en kampte met nierstenen.

Bas is inmiddels 84 jaar. Hij haalde veel succes uit zijn serie Bassie en Adriaan en schreef later ook een boek. In Allemaggies lees je alles over zijn leven als artiest.

Herken jij de leden van Ch!pz nog? 

Vroeger

Bassie

Nu

Bassie

Adriaan – Aad van Toor

Adriaan kennen we als de rechterhand van Bassie. Aad is inmiddels 77 jaar en heeft een bijzondere carrière gehad. Zo was hij acrobaat, zanger, acteur, regisseur én tekstschrijver. Samen met zijn broer schreef hij liedjes voor onder andere André van Duin.

Door een liesoperatie kon Aad geen acrobatische stunts meer doen, maar verscheen wel nog in een aantal kinderfilms. In 2017 bracht ook Aad een boek uit genaamd ‘Moe, ik kan een salto’. Hierin schreef hij over zijn leven en carrière.

Zo zijn de acteurs van Charlie en de Chocoladefabriek er nu uit!

Vroeger

Adriaan

Nu

Adriaan

Nog iets leuks voor alle Bassie en Adriaan fans! 9 maart opende een speciale expositie in het teken van het duo. Deze is te zien in het theater van Vlaardingen.

Bassie en Adriaan

LEES OOK:

Bron: NU.nl

Beeld: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen