Winx Club

Throwback Thursday: Winx Club

Remember de fairy girls van het programma Winx Club? Wij van CG! kunnen het hele intro nog meezingen en we zijn er trots op. Zin om even je Winx-knowlegde op te frissen? Lees dan snel deze Throwback Thursday.

Throwback Thursday: Winx Club

 

Bloom – fee van de drakenvlam

Als je je het eerste seizoen van Winx Club nog kunt herinneren, weet je dat Bloom eerst op aarde woonde bij de ouders die haar in het bos hadden gevonden. Later werd ze herenigt met haar échte ouders: de koning en koningin van Domino uit de Magische Dimensie. Ze is de fee van de Drakenvlam en wordt ook wel gezien als de groepsleider van Winx.

Bloom Winx Club
Bloom in seizoen 1

Bloom Winx Club
Bloom in seizoen 8

Stella – fee van de shining sun

Stella komt van Solaria, een planeet die ook ligt in de Magische Dimensie. Ze is de kroonprinses van deze planeet en is een van de eerste leden van Winx Club. De blondine is te herkennen aan haar fashion sense en het feit dat ze de prinses van de zon en maan is.

Stella Winx cClub
Stella in seizoen 1

Stella Winx Club
Stella in seizoen 8

Liever een meer volwassen serie over magie op Netflix kijken? Be sure to check out deze serie!

Musa – fee van muziek

Musa is de fee van muziek en komt van het rijk Melody, het magische rijk van muziek. Ze is de Guardian Fairy van Melody en beschermt het rijk. Zij en Tecna zijn best friends in de serie en sliepen dan ook in dezelfde kamer. Van alle Winx Club fairies is Musa het meest tomboyish. She’s a real tough girl!

Musa Winx Club
Musa in seizoen 1

Musa Winx Club
Musa seizoen 8

Flora – fee van de natuur

Flora is de fee van de natuur en bloemen. Naast de krachten die ze heeft, is ze ook erg goed in het maken van potions. A real fairy! Ze komt van het rijk van de natuur; Linphea, en dat kun je herkennen aan de vele planten en natuurgebieden die daar te vinden zijn en werd als derde lid van Winx Club.

Flora Winx Club
Flora in seizoen 1

Flora Winx Club
Flora in seizoen 8

Tecna – fee van technologie

De fee die als vierde lid werd van de Club, was de fee van technologie: Tecna. Ze is geboren in het rijk van technologie, Zenith en heeft big brains en daarmee is ze gelijk de rationele van de groep. Ze wordt gezien als een boyish meisje, maar eigenlijk is ze gewoon een girly girl met liefde voor technologie.

Techna Winx Club
Tecna in seizoen 1

Tecna Winx Club
Tecna in seizoen 8

Layla/Aisha – fee van de oceaan

Voor het gemak noemen we haar even Aisha (want dit is haar naam in de Engelse versie van de serie). Ze is de fee van de oceaan en komt uit Andros, het rijk van oceanen in de Magische Dimensie. Ze is de dochter van de koningin en koning van Andros, en dat maakt haar de kroonprinses van het rijk.

Aisha Winx Club
Aisha in seizoen 1

Aisha Winx Club
Aisha in seizoen 8

Fate: The Winx Club Saga

Wist jij al dat Winx Club een eigen live action film krijgt? En even better: hij komt op Netflix te staan! Kun jij, net zoals wij, niet wachten? Check dan hier welke actrices erin voorkomen! Meer informatie kun je vinden op het Instagram-account van de film.

LEES OOK:

Beeld: Nickelodeon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen