Untitled Collage (27)

Throwback Thursday: zo gaat het nu met de cast uit Harry Potter

Het is alweer 19 jaar (!) geleden dat de eerste Harry Potter-film uitkwam en er is in de tussentijd van alles gebeurd met de cast! Benieuwd naar het leven van de acteurs nu? Wij zochten het voor je uit!

Daniel radcliffe

Daniel Radcliffe – Harry Potter (31)

Als je het gezicht van acteur Daniel Radcliffe ziet, zie je instant zijn personage Harry Potter. Toch heeft Daniel naast zijn rol als Harry ook nog andere rollen gehad. Zo verscheen hij completely naked in het Broadway toneelstuk Equus en speelde hij een illusionist in Now You See Me 2. Hij heeft al een tijdje een relatie met actrice Erin Darke, maar het stel heeft nog geen kinderen. Daniel deelt maar weinig over zijn personal life.

Untitled Collage (29)

Emma Watson – Hermione Granger (30)

Emma Watson was pas elf jaar oud toen ze de rol van Hermione Granger op zich nam. Na haar dagen op Hogwarts ging ze in real life naar de Universiteit en speelde ze in een aantal grote films, zoals The Perks of Being a Wallflower, de Disney-film Beauty and the Beast en Little Women. Naast haar acteerwerk, zet ze zich ook in vrouwen en ongelijkheid. Over haar liefdesleven laat ze helaas weinig los. Er gingen de laatste tijd wel geruchten rond over haar en acteur Tom Felton (a.k.a. Draco Malfoy). De twee zouden een aantal keer samen zijn gezien. Nu is het de vraag of het gewoon vrienden of lovers zijn….

Rupert Grint

Rupert Grint – Ron Weasley (32)

Fun fact: Rupert Grint deed auditie voor de rol van Ron Weasley door te rappen! Na de acht Harry Potter-films is hij blijven acteren. Rupert wordt dit jaar voor het allereerst vader, en krijgt een baby samen met zijn vriendin Georgia Groome. Rupert was afgelopen jaar ook in Nederland te vinden, aangezien hij oud en nieuw in de Efteling vierde.

Matthew Lewis

Matthew Lewis – Neville Longbottom (31)

Matthew Lewis heeft een behoorlijke glow-up gehad na zijn tijd als Neville Longbottom! Wist je dat tijdens het filmen van Harry Potter and the Order of the Phoenix het trommelvlies van Matthew beschadigd raakte nadat Helena Bonham Carter (a.k.a. Bellatrix Lestrange) per ongeluk haar toverstaf in zijn oor stak?! Na de films is Matthew doorgegaan met acteren. Hij was onder andere te zien in The Syndicate en Bluestone 42. Hij is nu gelukkig getrouwd met zijn vrouw Angela Jones.

Untitled Collage (30)

Jason Isaacs – Lucius Malfoy (57)

De gemene Lucius Malfoy uit Harry Potter werd gespeeld door Jason Isaacs, die erna nog te zien was in een boel andere populaire films en series. Zo speelde hij Dr. Hunter in The OA en in The Patriot, Brotherhood en The Death of Stalin.

Helaas ging het niet altijd even goed met Jason, en dealde hij zelfs een tijdje met een drugsverslaving.

Untitled Collage (31)

Helena Bonham Carter – Bellatrix Lestrange (54)

Helena heeft haar rol als Bellatrix Lestrange op een iconische manier gespeeld en dit zullen we niet snel vergeten. Maar ook vóór de Harry Potter reeks was haar naam al bekend. Ze speelde onder andere in Alice in Wonderland, Fight Club, The Crown, Ocean’s 8, The King’s Speech, Cinderella en nog veel meer! De actrice is in 2014 gescheiden van haar man Tim Burton, maar heeft inmiddels een nieuwe lover, namelijk Rye Dag Holmboe.

Untitled Collage (32)

Ralph Fiennes – Lord Voldemort (57)

Deze acteur heeft veel kinderen slapeloze nachten bezorgd door zijn rol als Voldemort in Harry Potter. Wist jij eigenlijk al hoe Ralph eruit ziet zonder de bekende Voldemort make-up op zijn gezicht (oftewel hoe hij eruit ziet mét neus)? De liefde voor het vak zit in de familie, aangezien Ralph de oom is van Hero Fiennes-Tiffin, dé ster uit de After-filmreeks! Fun fact: neefje Hero heeft ook een rol in Harry Potter and the Halfblood Prince als de jonge versie van Voldemort!

Check ook: Deze dingen wist je sowieso nog niet over hottie Hero Fiennes-Tiffin!

Tom felton

Tom Felton – Draco Malfoy (33)

Tom Felton is opgegroeid in London en is bekend geworden door zijn rol als Draco Malfoy in de Harry Potter-reeks. Hij heeft hier meerdere awards mee gewonnen en heeft hierna nog in veel andere films gespeeld. Afgelopen jaar heeft hij zelfs in in een Nederlandse film gespeeld! Hij was te zien in Slag om de Schelde. Over zijn privéleven horen we helaas maar weinig. Er gingen wel geruchten over hem en Emma Watson, maar er is een kans dat de twee alleen maar vrienden zijn.

Bonnie Wright

Bonnie Wright – Ginny Weasley (29)

Bonnie Wright speelde Ginny Weasley, het zusje van Ron én later de lover van Harry zelf. Toch is ze in het echte leven voor zover wij weten nog single en werkt ze nog altijd als actrice. Ze zou ook afgelopen jaar naar Nederland zijn gekomen voor een evenement op de Veluwe. Hier werd de wereld van Harry Potter nagebootst.

Robbert Pattinson

Robert Pattinson – Cedric Diggory (34)

Robert Pattinson kennen we natuurlijk van Harry Potter, maar ook van Twilight en Batman. We weten dat hij heeft gedate met zijn tegenspeler uit Twilight Kristen Stewart, maar dat is inmiddels alweer een tijdje uit. Fun fact: Robert had een hekel aan zijn personage in Twilight! Gelukkig hielden wij wel van Edward. Op dit moment is Robert volgens bronnen nog single.

LEES OOK:

Bron: Glamour | Beeld: Harry Potter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Mantap gamenya Bang
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen