Zoop

Throwback Thursday: Zoop!

Het is ondertussen alweer 13 jaar geleden dat de mega populaire Nickelodeon serie Zoop begon. De serie speelde zich af in het Ouwehands Dierenpark waar we het leven van acht vrienden volgden: Sira, Mike, Elise, Moes, Taffie, Bionda, Bastiaan en Alwin. In totaal heeft ZOOP drie seizoenen gehad die tussen 2004 en 2006 op tv waren. Daarna kwamen er nog twee bioscoopfilms ZOOP in Afrika (2005) en ZOOP in Zuid-Amerika (2007). Feel old yet?

Throwback Thursday: Zoop!

De castleden hebben de jaren erna zeker niet stil gezeten. Benieuwd wat voor carrière ZOOP hen heeft gebracht?

Viviënne van den Assem (Elise)

Na haar rol in ZOOP, is Viviënne (35) zich gaan focussen op presenteren. Ze heeft onder andere met haar ZOOP-collega, Patrick Martens, het programma Mol Talk gepresenteerd en ook verschillende programma’s op Nickelodeon. Zelf heeft ze ook nog meegedaan aan Wie is de Mol in 2009, waarin ze het spel met €22.650 euro won. In 2016 heeft ze een tijdje het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland gepresenteerd. Hierna heeft ze de overstap gemaakt naar RTL, om RTL Boulevard te presenteren.

Vorig jaar december is Viviënne moeder geworden van haar zoontje Guus en is ze alweer tien jaar samen met haar lover Arne van Terphoven.

Zoop
Toen


Nu

 

Juliette van Ardenne (Sira)

Na ZOOP was Juliette (35) te zien in Onderweg naar Morgen en in GTST. Ze heeft ook een rol gespeeld als Kim in de SBS6 serie Dokter Tinus (2012 – 2017). Een deelname aan Expeditie Robinson (2014) liet ze ook niet aan haar voorbij gaan en vorig jaar was ze ook te zien in de televisieserie Smeris. Ondertussen heeft ze met haar vriend Tim twee kinderen: dochter Dees (3) en zoontje Kobus (11 maanden).

Zoop
Toen

 


Nu

 

Nicolette van Dam (Bionda) 

Nicolette (34) heeft zeker niet stil gezeten na haar rol in ZOOP. Ze heeft een rol gehad in Voetbalvrouwen, ze presenteerde RTL Woonmagazine en was kandidaat in Dancing With The Stars. Na al deze programma’s is ze in 2016 aan de slag gegaan voor Talpa met programma’s zoals The Next Boy/Girl Band en Kitchen Impossible.

Samen met haar broer is ze ook druk bezig met Brasserie Van Dam en heeft ze een meisjescollectie uitgebracht met een bekend kledingmerk. Naast haar meisjescollectie heeft ze een tijdje terug een limited sneaker-collectie uitgebracht samen met haar man Bas Smit en een deel van de opbrengst van de sneaker collectie gaat naar een goed doel.

Nicolette trouwde in 2015 met Bas in het Spaanse Girona en hebben samen twee dochters: Lola-Lily (7) en Kiki-Kate (4).

Zoop
Toen

 


Nu

 

Ewout Genemans (Bastiaan)

Na zijn ZOOP-tijd is Ewout (34) heel druk aan de slag gegaan met presenteren van programma’s als Willem Wever, De BZT-show, Sudokidz en De Museumbende. Naast presenteren. Ook is hij druk in de weer als producent. Samen met zijn oud ZOOP-collega Jon Karthaus heeft hij het productiebedrijf No Pictures Please. Hier produceerden ze programma’s zoals Fans! en Heibel Lang de Lijn. Uit eindelijk is Jon in 2010 uit het bedrijf gestapt en is Ewout alleen verdergegaan. Ook heeft hij programma’s geproduceerd als Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan en Voetbalfans. In 2015 heeft Ewout zijn bedrijf laten overnemen maar is nog wel directeur. Hij ook nog te zien als presentator in het programma Ewout &.

Zoop
Toen

 

Zoop
Nu

 

Jon Karthaus (Moes) 

Jon (34) vond het interessanter om te produceren en te regisseren dan te acteren. Nadat hij een tijdje heeft samengewerkt met Ewout, heeft hij zijn eigen Filmproductiebedrijf Johnnywood gestart. Mijn productiebedrijf heeft hij films zoals Homies, Bella Donna’s en Bon Bini Holland II geproduceerd.

Hij heeft sinds 2005 een relatie met voormalig GTST actrice Carolien Karthaus-Spoor. In 2016 zijn ze getrouwd en hebben samen zoon Otis (2).

Zoop
Toen

 


Nu

 

Patrick Marten (Mike)

Je ziet Patrick (41) nog steeds overal opduiken. In de films: Hartenstraat, Gooische Vrouwen 2, Jack Bestelt een Broertje en Fashion Chicks. Verder is hij druk met presenteren. Hij heeft onder andere gepresenteerd bij Nickelodeon, RTL Telekids en RTL Breakfastclub.

In 2008 heb je hem kunnen zien in Wie Is De Mol? en in 2011 heeft hij mee gedaan aan Expeditie Robinson. 2 jaar lang heeft hij mee gespeeld in de hitmusical The Bodyguard en in 2018 heeft hij meegedaan aan Dance Dance Dance. Nu is hij druk bezig als Showbizz, theater én filmdeskundige en onder andere te gast in RTL Koffietijd.

Zoop
Toen

 


Nu

 

Check ook hoe het nu gaat met de castleden van Ned’s Survival Gids en Victorious.

 

Monique van der Werff (Taffie)

Haar televisie carrière heeft Monique (36) achter zich gelaten en is na ZOOP druk aan de slag gegaan met muziek. Ze heeft in 2017 meegedaan aan So You Wanna be a Popstar. Hierna is ze nog een tijdje druk bezig geweest met theatervoorstellingen maar daarna viel het stil.

Momenteel is ze is totaal met totaal iets anders bezig, ze is namelijk zwangerschaps- en geboortecoach! Samen met Erik Van Der Horst kreeg ze een dochtertje.

Zoop
Toen

 


Nu

 

Erwan van Buuren (Alwin)

Na een jaar Alwin (40) te hebben gespeeld in Zoop heeft hij het televisieprogramma verlaten. Hij heeft de showbizz achter zich gelaten en is druk bezig met zijn baan achter de schermen. Hij werkt namelijk al jaren als cameraman.

zoop

Toen

 


Nu

 

Zoop Intro (2013)

Ken jij het ZOOP-intro nog?

LEES OOK:

Beeld: NLVOD , RTLboulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen