TikTok

TikTok: wat is de hype erachter?

Je moet onderhand wel van de app TikTok gehoord hebben – of je leeft onder een steen – , of je bent er misschien zelfs zelf al heel druk mee bezig. Omdat TikTok voor velen opeens vanuit het niets opdook, weten veel mensen nog niet helemaal wat het inhoudt. Gelukkig hebben wij dat nu even voor je uitgepluist! Keep on reading ;-).

Wat is het?

TikTok is (soort van) de opvolger van een app die we ooit kenden als Musical.ly (en een beetje Dubsmash). In de TikTok app kun je video’s opnemen van 15 seconden waarin je lip-synct op een stukje audio dat je zelf hebt gekozen. Dit kan een liedje zijn, maar ook een stukje tekst uit een film of serie. Daarnaast kun je je video leuk bewerken met verschillende opties zoals de snelheid van het afspelen bewerken (time-lapse, versneld en slow motion).

Hoe werkt het?

Je maakt een account aan en past je profiel aan. Daarna krijg je gelijk de ‘for you’ pagina te zien, wat vergelijkbaar is met Instagram’s ‘discover’ pagina. Je kunt ook mensen volgen op TikTok – de video’s van die mensen krijg je te zien op de ‘following’ pagina. Om zelf een video te maken, druk je op de knop onderin je scherm met een +. Als je klikt op ‘add a sound’ kun je een stukje audio toevoegen en hierop lip-syncen. Om op te nemen, druk je op de rode knop. Als je die loslaat, stop je met filmen. In hetzelfde scherm kun je effecten aan de video toevoegen et voilà, je bent klaar om de video te posten!

Compilatie

TikTok is extreem populair, vooral door de leuke meme-video’s die worden gemaakt. Wil je liever TikToks bekijken dan ze zelf maken? Kijk dan hieronder naar een compilatie van de meest hilarious en creatieve TikTok video’s.

https://youtu.be/L7WU1GoY-o0

LEES OOK:

Beeld: TikTok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen