kou

11x Tips tegen de kou

Brrr! Het is ijzig koud. Lijken jou handen ook net ijsblokjes? Om deze kou door te komen heeft CG! de beste tips voor je op een rijtje gezet!

1 Laagjes

Draag verschillende lagen kleding. Als het echt heel koud is, begin dan met een thermo-laag. Door meerdere laagjes kan je lichaam de warmte beter vasthouden. Draag er vervolgens een comfy sweater overheen met een lekkere winterjas.

2 No bad hair days

We all know the struggle. Kou + muts + haar = bad hair day! Voorkom een bad hair day door wat extra haarlak op te spuiten en zet je haar goed vast met schuifspeldjes. Om pluis te voorkomen kan je ook een beetje droogshampoo gebruiken. Dit maakt het haar wat stugger en geeft een perfect resultaat.

3 Mini-workout

Als je lange tijd stil zit, koelt je lichaam heel erg af. Het bloed stroomt namelijk niet goed door en je bloed werkt eigenlijk als een soort verwarming voor je lichaam. Probeer daarom zo nu en dan even goed te bewegen. Eén minuut lang jumping jacks is al voldoende. Heel openbaar proof is deze tip niet, maar het werkt wel. Zo ben je tóch een beetje opgewarmd!

4 Draag geen skinny jeans

Draag geen skinny jeans of leggings als je naar buiten gaat. Kies eerder voor een wijdere broek zodat er wat ruimte ontstaat voor de warmte. Je lichaam geeft namelijk warmte af en bij een hele strakke broek is daar geen plek voor. Don’t worry about the fashion police, een wijde broek kan hartstikke fashionable staan!

5 Fluffy socks

Altijd koude voetjes? Koop dan lekkere fluffy socks! Ze zijn niet alleen supercute, maar zitten ook nog eens amaaaazing.

6 Onesies

Ben je thuis en heb je het nog steeds koud? Trek dan die lekkere onesie uit de kast! Ze zijn vaak supercute, zitten mega comfy én zijn super warm!

7 Handcrème

Als we iets haten aan de winter, dan zijn het wel koude handen. Je kan amper meer iets vasthouden en ho maar als je even een berichtje wilt typen. Door het gebruiken van handcrème wordt je doorbloeding gestimuleerd en blijven je handjes langer warm. Als je naar buiten gaat kun je natuurlijk gewoon handschoenen dragen (zoals deze leuke).

8 Warme drankjes

Lucky us! Er is ein-de-lijk een geldige reden om zoveel chocolademelk (of thee) te drinken als je maar wilt. Helemaal lekker met een mega dot slagroom erbij. Door warm drinken wordt je lichaam van binnenuit verwarmd en blijf je bovendien gehydrateerd.

9 Juiste dekbed

Heb jij al je dikke winterdekbed uit de kast gehaald? Dit kan echt een groot verschil maken! Zo lig je in een heerlijk warm bedje.

Check hier leuke dekbedovertrekken voor de herfst!

10 Kruik of heatpack

Vul een kruik met heet water of warm een heatpack of pittenzak op. Het helpt niet alleen als je ongesteld bent, maar ook als je het heel koud hebt!

11 Warm bad of douche

Ten slotte kan een lekker warm bad of douche natuurlijk ook wonderen doen. Vul je bad met lekker veel sop, zet een filmpje aan op Netflix of Disney+ op en word lekker warm.

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen