Sims

Tips & Tricks: zo bouw je het mooiste huis in The Sims 4

Naast het maken van je Sim, is het bouwen van je droomhuis het op één na leukste van Sims spelen. Je wil natuurlijk een zo mooi mogelijk huis bouwen, waar je supertrots op kan zijn. CG! geeft je een aantal handige tips en tricks to level up your building skills.

1. No limits

Je herkent het probleem wel: je wilt een tafel plaatsen, maar het zit te dicht op andere meubels, waardoor je ‘m niet kan neerzetten. Daar is een oplossing voor! Gebruik de cheatcode “bb.moveobjects on”. Hierdoor zal de game niet meer aangeven dat je het meubel niet kan plaatsen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook de tafel midden in je bank zetten… Als je dat leuk zou vinden dan.

Door de ALT-knop ingedrukt te houden, kun je het meubel of item bovendien vrij bewegen en draaien, en je kun je je huis dus nóg meer je eigen touch geven. Je kunt cheatcodes invullen door in het spel Ctrl + Shift + C in te drukken. Hiermee open je een klein venster waarin je de cheatcodes kunt invoeren.

Lees ook: Deze handige Sims 4 cheats maken het spel een stuk makkelijker

2. Hidden objects

The Sims 4 building mode laat niet alle objects zien die de game heeft. Door de cheatcode “bb.showhiddenobjects” te gebruiken, krijg je álle hidden objects te zien die in de volledige buildmode van de game zitten. Let er wel op dat niet alle items te gebruiken zijn voor je Sim, het is meer als decoratie bedoeld.

3. Verander de grootte van een item

Door Shift ingedrukt te houden en op ‘[‘ of ‘]’ te drukken, kun je een item groter of kleiner maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld vloerkleden makkelijk aanpassen naar de gewenste grootte. Superhandig!

4. Kijk op Pinterest voor inspiratie

Heb je geen idee wat voor huis je moet maken? Ga voor inspi naar Pinterest en ga hier op zoek naar blueprints van huizen. Deze kun je vervolgens makkelijk nabouwen en zo hoef je zelf niet superlang na te denken over hoe groot elke kamer moet zijn. Easy as that!

5. Vergeet landscaping niet!

De buitenkant en de inrichting van je huis kan al supermooi zijn, maar met een goede landscaping kan je huis er nog 10x beter uit gaan zien! Door terrain paint te gebruiken, kun je bergen en heuvels een stuk realistischer maken. Ook kun je hiermee paden creëren zonder er tegels voor te hoeven gebruiken. Zorg ook dat je wat bosjes en bomen plaatst rondom je huis en niet alleen in je tuin. Dat maakt het geheel helemaal af!

Lees ook: deze Sims 4 mods maken de game nóg leuker en realistischer 

6. Gebruik trappen op een creatieve manier

Een trap kan je huis maken of kraken. Sinds een tijdje kun je in The Sims 4 de trappen customizen als het gaat om de vorm. Hiermee kun je je huis weer heel anders inrichten. Ga eens niet voor die basic rechte trap, maar probeer eens een trap in een L-vorm of U-vorm!

7. Begin klein

Iedereen wilt vaak graag een mega groot huis bouwen, maar dit kan al snel kaal en leeg ogen. Begin daarom met een klein huisje. Een kleiner huis oogt vaak cozy en is makkelijker in te richten en te decoreren dan een grote mansion.

8. Hekken zijn niet alleen voor buiten

Bij het plaatsen van een hek denk je al snel aan je tuin. Maar wist je dat je een hek in huis ook gewoon kan? Je kunt een hek niet alleen gebruiken als scheiding van verschillende ruimten, maar je kunt bijvoorbeeld ook een box bouwen voor je peuter om in te spelen. De mogelijkheden zijn oneindig!

9. Custom Content

The Sims 4 geeft spelers de optie om meubels, kleding, patronen en haarsoorten te installeren die via het internet kunnen worden gedownload. Vind je de meubels van de Sim dus niet zo leuk, download dan online nieuwe meubels en voeg ze toe aan je game. Hoe je dat moet doen check je in de video hieronder.

10. Geen grid

Door op ‘G’ te drukken verdwijnt of verschijnt de grid. Hierdoor kan het makkelijker zijn om kamers is te richten, maar deze voorkeur verschilt per persoon. In ieder geval: now you know.

11. Meer aanrechten

Wil je meer soorten aanrechten, dan kun je op het tandwieltje naast het geselecteerde aanrecht klikken. Je krijgt dat meerdere opties/soorten aanrechten te zien. Hetzelfde geldt voor de keukenkastjes. Vind je het nou irritant dat het aanrecht elke keer automatisch aan elkaar ‘klikt’, zet dan automatic counter placement uit.

Check ook: dit is het nieuwe griezelige accessoirepakket van de Sims 4!

12. Verf alles in één keer

Door ‘Shift’ ingedrukt te houden, kun je alle muren van een ruimte in één keer verven. Hetzelfde geld voor de vloer. Scheelt je toch weer wat verfwerk.

13. Het dak

Een goed dak maken is misschien wel het moeilijkste deel van een huis bouwen. Je moet goed snappen welk deel van het dak welke kant op staat. De tools die je voor het dak kan gebruiken zijn bovendien oneindig: hoe bol wil je het dak, hoe lang, hoe hoog, hoe puntig en ga nog maar door. Hierbij is het een kwestie om heel veel uit te proberen en af te kijken bij andere huizen.

14. Kamers verplaatsen

Wist je dat je in de Sims een kamer gewoon kunt verplaatsen? Als je bijvoorbeeld niet happy bent met je keuken om een bepaalde plek, kun je ‘m gemakkelijk selecteren en verschuiven naar de andere kant van je huis door op het ‘verplaats’ icoontje te klikken. Hoe easy is dat!

15. YouTube

Nog meer tips & tricks nodig of inspiratie opdoen? Dan is YouTube je beste vriend. Op verschillende YouTube accounts laten spelers namelijk zien hoe je de mooiste landhuizen en villa’s in elkaar kunt zetten.

Beeld: Instagram @thesims

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen